perjantai 17. helmikuuta 2017

Suklainen creme brulee, valkosuklaa-ranskankermakastike, puolukkaa jatilliä

Jälkkärikokeilua näin vaihteeksi. Tai mitään kokeilua. Huomenna pitäis tarjota eikä tässä enää muutakaan ehdi tehdä. Tää on jatkoa mun aiemmille suklaa ja puolukka-kokeilulle ja tää nyt saa luvan olla se juttu. Eli kuten otsikko sanoo, oikein suklainen creme brulee, valkosuklaata, puolukkaa ja tilliä.


Brulee kehkeytyi näin:
100-200 g 86 % suklaata 
6 dl kuohukermaa
ruskeaa sokeria maun mukaan (ja vanilijasokeria)
neljä keltuaista
ripaus suolaa

Kuumenna kattilassa kerma ja sokeri ja sulata siihen suklaa. Kuumenna uuni n. 120-asteiseksi. Anna seoksen hieman jäähtyä. Vatkaa kevyesti neljä keltuaista ja vatkaa suklaaseos keltuaisten sekaan. Kaada annosvuokiin ja laita vuoat syvälle uunipellille. Laita pelti uuniin ja kaada pellille vettä niin, että vesiraja on suunnilleen vuokien puolivälissä. Kypsennä n. tunti niin, että bruleet ovat kevyen tytiseviä. Jäähdytä. Itse laitoin nyt 200 g suklaata ja maku oli täyteläisen suklainen, mutta rakenne meni tönköksi. Vähemmällä suklaalla rakenne pysyisi pehmeämpänä. Eli tasapainoilua rakenteen ja suklaan välillä. 

Kastike on kaikessa yksinkertaisuudessaan sulatettua valkosuklaata ja ranskankermaa. Päälle sitten jäisiä puolukoita, tilliä ja pikkuisen puffattua ohraa. Ei kuulkaas hullumpaa, ei ollenkaan. Nyt kun vielä huomenissa saa tän kanssa kunnon jälkkäriviinin niin taitaa tulla aika herkku päätös meidän aterialle. Valkosuklaa ja puolukka, tumma suklaa ja tilli. Kaikki yhdessä sulassa sovussa. Mä vaan olen niin loputtoman ihastunut näihin yhdistelmiin. 

24 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Mä oon täysin hurahtanut tuohon yhdistelmään.

      Poista
  2. Huh mikä herkku : ) Enpä ole koskaan suklaista creme bruleeta maistanut, mutta arvaas tyhjenisikö useampi kippo - suklaa-addikti kun olen!

    VastaaPoista
  3. "Suklainen" sai jo kuolan valumaan. Tilli on mielenkiintoinen lisäys!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä. Mun makuun oikein passeli. Ja tää on tuolla isommalla suklaamäärällä kyllä todella suklainen.

      Poista
  4. Suklaa ja puolukka yhdessä, mmmm....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Mun makuun toimii sekä tumma että valkoinen suklaa.

      Poista
  5. Creme brulee on ihanaa! Tykkään eniten ihan alkuperäisestä versiosta, mutta aina silloin tällöin on hauska maistella eri makuja. Tässä sun annoksessa on hauskat maut - tumma suklaa ja tilli, pitää kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo ihan varma tykkäänkö eniten originaalista vai kookos-rommista. Mut yhtä kaikki, ihana jälkkäri!

      Poista
  6. Suklaabrulee, mutta ilman tilliä, kiitos :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ees tiiä miks, mutta mä vaan oon niin ihastunut tuohon yhdistelmään. 😄

      Poista
  7. Täällä taas mielenkiintoista kokeilevaa keittiötä! Creme brulee on ihanaa, suklaisena varmaan vielä parempaa. Tuo tilli kyllä (taas) mietityttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heeei, ennakkoluulot sikseen! Eikä se kyllä oo pelkkä suklaa ja tilli, vaan tuo kokonaisuus!

      Poista
  8. oh - onpahan kaunis ja herkun kuuloinen viritelmä <3

    VastaaPoista
  9. Ah, mikä yhdistelmä. Puolukka ja suklaa on kyllä mahtipari. Ja vielä Creme bruleessa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä olen tämän ihanuuden tajunnut vasta hiljattain.

      Poista
  10. Mielenkiintoinen lisäys tuo tilli. Suklaa ja puolukka kyllä toimii hienosti yhteen :)

    VastaaPoista
  11. Ranskankerman ja valkosuklaan yhdistelmä on itselleni kyllä ihan uusi tuttavuus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä parempi kun viitsii vaahdottaa sen ranskankerman, tuo oli tuommonen kastike. Mut mä tykkään ranskankerman lievästä happamuudesta tässä.

      Poista