torstai 25. toukokuuta 2017

Paistettua vuohenjuustoa, marenkia ja appelsiini-inkiväärikastiketta

En mä ihan ole kokkailua unohtanut. En ollenkaan. Viime viikkoina vaan jatkuva kiire töissä ja kotona ikuisesti jatkuva remontti on tehneet olemisesta lähinnä päivästä toiseen suoriutumista, jossa ei ole tilaa suunnittelulle, ajattelemiselle saati sitten tekemiselle. Viime viikonloppuna kuitenkin käytin hetken selaillen netistä ihania ruokajuttuja ja siitä se ajatus sitten lähti. Olin menossa siskolle yökylään ja soitin, että saanko saanko tehdä teillä iltapalaa?

Paistettua vuohenjuustoa, marenkia ja inkivääri-appelsiinikastiketta


Ostin kuorellista vuohenjuustoa, pari appelsiinia, inkivääriä, marenkeja ja koska minttua ei ollut, ostin sitruunamelissaa. Ensin keittelin kastikkeen appelsiininkuoriraasteesta, appelsiinimehusta ja siitä hedelmämuhjusta, jota appelsiinin puristamisesta nyt tulee, mausteena muutama viipale tuoretta inkivääriä ja sopivasti ruokosokeria ja ripaus suolaa. Makumaailma oli sellainen, että mielelläni lisäisin siihen vielä vähän chiliä tuomaan potkua. 

Sitten paistoin vuohenjuustoviipaleet, kuvan yksilöt jäivät turhan vaaleiksi, mutta kun. Mulla aina tuppaa jäämään ne pannuun kiinni. Sitten vaan lautaselle juusto, kastike, vähän murennettua marenkia ja pari kokonaistakin. Koristeeksi sitruunamelissaa. 

Mun makuun oikein kiva pieni herkkupala, minttu olisi vielä täydentänyt makumaailmaa hienosti. Plussaa helppoudesta. Appelsiinikastike vaan paranee jos se saa rauhassa viilentyä vaikka jääkaapissa, eli sen voi varsin hyvin tehdä jo vaikka edellisenä päivänä. Marengitkin saa kaupan hyllyltä, eli itse annoksen tekemiseen ei viittä minuuttia kauempaa mennyt. 

10 kommenttia:

  1. Tässäpä sangen mielenkiintoinen makumaailma :) Appelsiinikastike kuulostaa erityisen herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä hyvä, varmasti tulee tehtyä moneen muuhunkin käyttöön. Miksei vaikka kanalle tai vanilijajäätelölle.

      Poista
  2. Vau mikä herkku! En ite tykkää yhtään vuohenjuustosta, mutta paremmalle puoliskolle maistuisi takuulla! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuohenjuusto tuppaa olemaan vähän sellainen, että siitä joko tykkää tai sitten ei. Itse opin tykkäämään vasta hyyyyvin aikuisella iällä. Noh, tosin kun olin lapsi niin missään lähikaupoissa varmaan moisia ison maailman ihmeitä ollutkaan! 😁

      Poista
  3. No oho! Kyllä on varmasti kelvannut tuomisiksi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä kuskaan sinne örkkejä tai skumppaa. Vaihtelu virkistää. 😄

      Poista
  4. Mikä yhdistelmä vau. Kaikista noista tykkään erikseen, mutta luulenpa että yhdessäkin maistuisi!

    VastaaPoista
  5. Täälät löytyy aina ne mahtavimmat makuparit. Sä uskallat ja osaat yhdistellä niin hienosti erilaisia makuja, mitä mulle ei koskaan tulisi mieleenikään.

    VastaaPoista