sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Herkullinen jämäiltapala


Eiliseltä oli jääkaappiin jäänyt vaikka mitä. Hieman surimi-majoneesimössöä, pikkuisen hillottua inkivääriä, paljon ylikypsää kassleria. Ja nälkä on kova eikä mitään jaksa alkaa tehdä. 

Siispä Oivallus paahtimeen, päälle edellämainittuja ainesosia. Possuleipään lisäksi vielä majoneesia ja jalapenoja, molempiin pikkuisen salaattia ja kurkkua. Ei muuta kuin ääntä kohti.

Alun perin surimi-majoneesimössö oli sushipalleroisten täytettä. Raastettua surimia, majoneesia, soijaa ja vähän chiliä. Hillottu inkivääri on inkivääriä, tilkka vettä, ruskeaa sokeria, soijaa ja chiliä, tämä keitetään niin, että liemi muuttuu siirappimaiseksi. Teoriassa säilyy jääkaapissa hyvinkin, mutta käytännössä katoaa parissa päivässä. 

Possu sen sijaan oli oluen, inkiväärin, sipulin ja valkosipulin sekä suolan ja mustapippurin kanssa uunissa. Ensin seitsemän tuntia, mutta sitten päätin laittaa sen vielä yöksi n. 70 asteen lämpöön, joten kaikkiaan sian palanen viipyi uunissa n. 15 tuntia. Ei kuulkaas lainkaan hullumpata. 

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa ihanan erilaisille leiville - nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, joo. Eikä oo enää nälkä! Tuosta possusta vois kyllä jatkojalostaa jotain nyhtöpossuhodarintynkää... Mä syön sitä vielä monta päivää. :-D Mut toi surimimössö ja inkivääri, toimii sushissa mainiosti mut enpäs olis arvannut, että leivän päälläkin menee. Tekis joskus mieli tehdä sellainen sushikakku. Irtopohjavuokaan sushiriisiä pohjalle, sit voiskin tuosta tehdä täytteen, vaikka liivatteella hyydyttäis. Osan majoneesista tietty vois korvata vaikka ranskankermalla. Ehkä. Sit hyytymään ja päälle hillottua inkivääriä ja kurkkuviipaleita. Joo, tuota pitää kokeilla joskus!

      Poista