perjantai 30. syyskuuta 2016

Kaikenmoisia jäätelöitä sitä...


Taas palattiin jäätelöön. Pohjana vanha tuttu eli kuohukermaa ja kondensoitua maitoa. Tällä kertaa mittasuhteet sattuivat olemaan 6 dl kuohukermaa ja purkki kondensoitua maitoa. Kuohukerma vaahdotetaan löysähköksi vaahdoksi, sitten sekaan kondensoitu maito. Sitten maustamaan. 

Jaoin massan kahteen kulhoon. Toiseen kulhoon sekoitin n. 4 dl puolukoita soseutettuna ja muutaman piparkakun palasteltuna ja murusteltuna. Lapoin seoksen rasiaan, väliin aina kinuskikastikeraitoja. 

Toisen kulhollisen makuaineet oli paketti aura-juustoa murustettuna, muutama piparkakku murustettuna ja kaksi purkkia vauvan päärynäsosetta. Otin ensin muutaman lusikallisen massaa sivuun ja sekoitin päärynäsoseen siihen ihan siksi, ettei jäätelöön tulisi kokonaan jäisiä päärynäsoseraitoja. Murustin aura-juuston, piparkakut (jätin kyllä aika isoja möykkyjäkin) ja sekoitin massaan. Sitten rasiaan massaa, väliin raitoja päärynäsoseseoksesta. 

Ja tämä jäätelö ei tosiaan tarvitse jäätelökonetta tai sekoittelua. Jäädyttää vaan. Helppoa ja herkullista! Mä vaan en ihan yhdestä kulhollisesta osannut päättää, kumpi on parempaa...


18 kommenttia:

 1. Wau. Tuo Aurajuustojäätelö kuulostaa kyllä just niin hyvälle, että sitä tekisi mieli kokeilla.

  VastaaPoista
 2. No kyllä. Nyt uudemmalla maistelulla sanoisin, että piparimurua saa laittaa reilustikin! Eikä tarvii kovin murustella, isommatkin palaset pehmenee sellaisiksi ihanan Ben&Jerrymäisiksi taikinapalleroiksi.

  VastaaPoista
 3. Tämä jäätelön perusohje on niin hyvä! On vaan makea, joten maustamiseen juurikin puolukka varmasti hyvä! Mutta aurajuustoa pitääkin kokeilla! Ja karpaloitakin on jääkaapissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tää on kyllä sellaisenaan tosi makea. Mä vähän jo haaveilen pistaaseista. Ja ihan perus jugurttijädestä. Ja ja ja....

   Poista
 4. Ihania jätskejä! Ihastuin Espanjan reissulla niin hyvään pistaasi-mascarponejätskiin. Sitähän vois kokeilla tehdä itse :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tähän osa mascarponea ja pistaasia lisäksi. Sit vaikka joku marjasose kastikkeeksi!

   Poista
 5. Kondensoitua maitoa taitaa saada myös jonain vähemmän makeana versiona, vai muistanko väärin? Ihanan helppo ohje kyllä! Jonkun kerran on tullut keltuaiset ylikypsennettyä jäätelöä tehdessä, joten tämä olisi kyllä tervetullut oikaisu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aina luullut, että kondensoitu maito on aina tuota makeaa, mutta ilmeisesti siitä on myös se vähemmän makea versio. Tähän kyllä just sitä, mistä kinuskiakin keitellään. Tää on niin helppo!

   Poista
 6. Oi, aurajuusto-jäätelöä? Tuo voisi olla aika hupaisa juustotarjottimen sijainen vaikka piparien välissä tarjottuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heh, just tarjottiin tätä kahvipöydässä niin, että dipattiin vähän sulanutta jäätelöä pipareilla!

   Poista
 7. Kondensoitu maito on kyllä loistava jäätelöpohja ja rakastan jäätelöitä, joihin ei tarvitse jäätelökonetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole juuri jäätelöitä tehnyt just kun ei ole jäätelökonetta enkä mä muista niitä mitään sekoitella. Mut tää toimii!

   Poista
 8. Arvoisa raati maisteli homejuustojädeä aamiaiseksi. Tultiin siihen tulokseen, että päärynäsose tässä on vähän turhake. Ennemmin ehkä päärynähilloa. Tai sitten jotain päärynäviinaa. :-D Samalla tultiin siihen tulokseen, että jossain kohtaa täytyy kokeilla vuohenjuusto-paholaisenhillojäätelö. Apua, tää on liian helppoa tehdä...

  VastaaPoista
 9. Puolukka-piparkakku olis varmaan mun suosikki <3 nam

  VastaaPoista
 10. Puolukka-piparkakku olis varmaan mun suosikki <3 nam

  VastaaPoista
 11. Puolukkajäätelö on ihanaa, ihanaa, ihanaa! Hyvä idea laittaa mukaan suurempia piparipaloja.

  VastaaPoista