lauantai 26. marraskuuta 2016

Marinoitua tonnikalaa ja hedelmää

Olen kaupassa pidemmän aikaa katsellut ihania, herkullisia persimoneja. Niin hyviä kuin ovatkin, en aina meinaa keksiä niille käyttöä. Nyt sain jostain päähäni, että haluan tarjota persimonia tonnikalan kanssa. Mutta mitenkäs kun kalat yleensä haluaa kaverikseen jonkun kirpsakamman hedelmän? No siitä se ajatus sitten lähti. Eli jos tekee raakaa tonnikalaa ja marinoi sen jollain niin happamalla, että se väkisinkin kaipaa kaverikseen jotain makeaa. Juu, näin teen. Pakastimesta tonnikalapihvi ja puolijäisenä viipalointi ohuiksi siivuiksi. Marinadiin vähän öljyä, reilusti valkoviinietikkaa ja chilisuolaa. Annoin maustua kymmenisen minuuttia, sillä aikaa kuorin ja soseutin persimonin ja sitten vaan tarjolle.


Maku oli hyvä. Hapan marinadi, suolaisuus ja makea hedelmä toimivat kivasti yhteen. 

Päädyin kyllä tekemään toisenkin kokeilun. Eli mausteeksi soijakastiketta ja miriniä. Taas lyhyt marinointi ja tarjolle. Päälle vielä vähän ruskeaa sokeria ja sen sitten ruskistin pikku liekinheittimelläni. 


Tässäkin suolaisuuden ja makeuden yhdistelmä oli hyvä, poltetun sokerin makeus on ihanan karamellimainen. 

Oikein kivat ekat kokeilut, mutta... Kumpikin annos kaipaisi selvästi jotain kivaa rapeaa. Mikähän se voisi olla? Mietin, että jos tekisi niin, että paistaisi tonnikalasta pinnan kiinni, sitten vasta siivuttaisi ja marinoisi. Se voisi toimia, mutta ei siltikään tuo rapeutta. Jotain rouskuvan rapsakan kivaa joka suupalalle?

Ai niin, loput persimonsoseet meni oikein hyvin aamiasjugurtin kaverina. 


8 kommenttia:

  1. Miten olisi jokin kolmas juttu tuohon? Ohut leivottu keksi, tuille. Parmesankeksi (sulatetaan raastetta keksiksi uunissa). Tai friteerataan jotakin kaveriksi, frittitaikinoituna. Tai tekisi tämän ihan tuoreesta tonnikalasta, suosittelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoretta tonnikalaa pikkukylässä on huonosti saatavilla, siksi pakastettua. Joku keksi voisikin toimia, ainakin tuon viinietikkaversion kanssa. Juusto ja kala? Selvinnee vain kokeilemalla. :-D

      Poista
  2. Tykkän todella paljon kalasta, mutta tulee todella harvoin syötyö tonnikalaa. Joskos sitä innostuisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tonnikala on niin herkkua. Yleensä paistan pihvinä, nyt opettelen vähän muutakin.

      Poista
  3. Oi, tuo parmesankeksi Ailan ehdottomana voisi olla hyvä rapeus tuohon herkullisen tonnikalan kylkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen sitä mielessäni makustellut. Suolainen ja melko vahva maku voisi tuohon toimiakin.

      Poista
  4. Hei sinä voitit sen lakujoulukalenterin blogini arvonnassa! Olen laittanut sinulle meiliä. Laitatko pikaisesti koko nimesi ja osoitteesi minulle jenni ( at ) jennihayrinen.com KIITOS! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeee, kerrankin voitin jotain! Laitoinkin eilen meilin.

      Poista