Maku oli hyvä. Hapan marinadi, suolaisuus ja makea hedelmä toimivat kivasti yhteen.
Päädyin kyllä tekemään toisenkin kokeilun. Eli mausteeksi soijakastiketta ja miriniä. Taas lyhyt marinointi ja tarjolle. Päälle vielä vähän ruskeaa sokeria ja sen sitten ruskistin pikku liekinheittimelläni.
Tässäkin suolaisuuden ja makeuden yhdistelmä oli hyvä, poltetun sokerin makeus on ihanan karamellimainen.
Oikein kivat ekat kokeilut, mutta... Kumpikin annos kaipaisi selvästi jotain kivaa rapeaa. Mikähän se voisi olla? Mietin, että jos tekisi niin, että paistaisi tonnikalasta pinnan kiinni, sitten vasta siivuttaisi ja marinoisi. Se voisi toimia, mutta ei siltikään tuo rapeutta. Jotain rouskuvan rapsakan kivaa joka suupalalle?
Ai niin, loput persimonsoseet meni oikein hyvin aamiasjugurtin kaverina.
Miten olisi jokin kolmas juttu tuohon? Ohut leivottu keksi, tuille. Parmesankeksi (sulatetaan raastetta keksiksi uunissa). Tai friteerataan jotakin kaveriksi, frittitaikinoituna. Tai tekisi tämän ihan tuoreesta tonnikalasta, suosittelen.
VastaaPoistaTuoretta tonnikalaa pikkukylässä on huonosti saatavilla, siksi pakastettua. Joku keksi voisikin toimia, ainakin tuon viinietikkaversion kanssa. Juusto ja kala? Selvinnee vain kokeilemalla. :-D
PoistaTykkän todella paljon kalasta, mutta tulee todella harvoin syötyö tonnikalaa. Joskos sitä innostuisi.
VastaaPoistaTonnikala on niin herkkua. Yleensä paistan pihvinä, nyt opettelen vähän muutakin.
PoistaOi, tuo parmesankeksi Ailan ehdottomana voisi olla hyvä rapeus tuohon herkullisen tonnikalan kylkeen.
VastaaPoistaMä olen sitä mielessäni makustellut. Suolainen ja melko vahva maku voisi tuohon toimiakin.
PoistaHei sinä voitit sen lakujoulukalenterin blogini arvonnassa! Olen laittanut sinulle meiliä. Laitatko pikaisesti koko nimesi ja osoitteesi minulle jenni ( at ) jennihayrinen.com KIITOS! :)
VastaaPoistaJeee, kerrankin voitin jotain! Laitoinkin eilen meilin.
Poista