lauantai 24. joulukuuta 2016

Täydellinen sienisalaatti

 Sienisalaatti. Joulupöydän pyhä asia. Ainoita asioita, joiden ostaminen kaupasta on täysin poissuljettua. Mun sienisalaattiini ei ole variaatioita eikä mahdollisuuksia kokeiluun. Ainoastaan olen vuosien varrella vaihtanut keltasipulin shalottisipuliin pehmeämmän maun vuoksi, mutta toki jos ärtsymmästä tykkää, voi hyvin käyttää tavallista sipulia. 

Tämä salaatti on parhaimmillaan muutama tunti valmistamisen jälkeen. Rakenne on ihanan kuohkea ja pehmeä, vaahtoinen. Täydellinen. Itse tykkään, että kastiketta on paljon ja reseptin pienemmällä sienimäärällä kyse onkin lähes kastikkeesta sienillä. Itse käytän yleensä Sauvon sienikuutioita kun ei omia suolasieniä ikinä ole. Suolaa en lisää kun tykkään melko vähäsuolaisesta, mutta noita sieniä ei myöskään tarvitse liottaa. Resepti on lähes suora kopio Kitisen ruokablogista, mutta kyseiseen blogiin tämä ohje on alun perin päätynyt multa, eli kehtaan sen hyvin omanani esitellä. 
Reseptissä siis noita Sauvon sienikuutioita joko puolet isosta (500 g) purkista tai 2 pientä (160 g) purkkia. Mä kyllä teen aina jouluksi kokonaisesta isosta purkista. Ja syön kaiken.

250-320 g suolasieniä
1 dl kuohukermaa
0,5 prk kermaviiliä
1 pieni sipuli tai shalottisipuli
0,25-0,5 tl valkopippurijauhetta
(ripaus ruskeaa sokeria)

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi, puristele sienistä kaikki neste pois siivilän läpi, silppua sipuli aivan hienoksi ja sekoita aineet keskenään. Nauti. 

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. On, vaikka sitä ei montaa kertaa vuodessa tulekaan tehtyä.

   Poista
 2. Sienisalaatista en minäkään luopunut, vaikka muuten vähän perinteistä joulumenua uudistinkin :-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vuodesta toiseen melko perinteinen menu, mutta vaikka jotain aina vähän muuttuu, sienisalaatti ei jää pois!

   Poista
 3. Viime vuonna tuli tehtyä itse sienisalaattikin, mutta ainoana fanittajana, jätin sen tänä vuonna unholaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mua ei haittaa ollenkaan olla ainoa fanittaja. :-D Jääpähän mulle enemmän!

   Poista
 4. Sienisalaatti kuuluu meillä muutenkin niin perinteiseen joulupöytään. Ilman ei pärjää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei todellakaan. Ja tää on oikeastaan ehkä ainoa jouluruoka, jonka valmistuksessa mulla on vain yksi ainoa oikea vaihtoehto.

   Poista
 5. Meillä ei ole kuulunut joulupöytään, voisi kyllä!

  VastaaPoista
 6. Mä olen aika monta joulua joutunut viettämään poissa kotoa ja ehkä suurin kriisi oli oikeanlaisen sienisalaatin puute. :-D Mut nää on näitä, joillekin karjalanpaisti on ehdoton, mä taas en ollenkaan tajua, mitä se tekee joulupöydässä. :-)

  VastaaPoista