Herkullinen focaccia syntyy (hieman kirjan ohjetta muokaten) näin:
3,5 dl 42-asteista vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
6-7 dl vehnäjauhoja
Päälle:
2 rkl oliiviöljyä
rosmariinia
kirsikkatomaatteja
oliiveja
(sormisuolaa)
Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Lisää suola, n. 2dl vehnäjauhoja ja hiiva ja sekoita voimakkaasti. Lisää loput jauhot ja oliiviöljy ja vaivaa taikinaa tovi. Taikina saa jäädä selvästi esim. sämpylätaikinaa löysemmäksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota puoli tuntia. Vuoraa uunipelti tai vuoka leivinpaperilla tai jos haluat superherkullisen rapean pohjan focacciaan, voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Kaada kohonnut taikina vuokaan ja tasoittele. Painele taikinaan halkaistut tomaatit ja oliivit ja ripottele päälle rosmariini. Valuta päälle oliiviöljyä. Peitä vuoka liinalla ja anna kohota vielä vartin verran. Paista leipää 225-asteisessa uunissa n. puoli tuntia. Nauti.
Lisäksi jääkaapista löytyi galia-melonia, vuohenmaitojuustoa, antipastoleikkeleitä, valkoista paprikaa ja basilikaa.
Ei ollut kuulkaas ollenkaan hullumpi iltapala.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti