Sienisalaatti. Joulupöydän pyhä asia. Ainoita asioita, joiden ostaminen kaupasta on täysin poissuljettua. Mun sienisalaattiini ei ole variaatioita eikä mahdollisuuksia kokeiluun. Ainoastaan olen vuosien varrella vaihtanut keltasipulin shalottisipuliin pehmeämmän maun vuoksi, mutta toki jos ärtsymmästä tykkää, voi hyvin käyttää tavallista sipulia.
Tämä salaatti on parhaimmillaan muutama tunti valmistamisen jälkeen. Rakenne on ihanan kuohkea ja pehmeä, vaahtoinen. Täydellinen. Itse tykkään, että kastiketta on paljon ja reseptin pienemmällä sienimäärällä kyse onkin lähes kastikkeesta sienillä. Itse käytän yleensä Sauvon sienikuutioita kun ei omia suolasieniä ikinä ole. Suolaa en lisää kun tykkään melko vähäsuolaisesta, mutta noita sieniä ei myöskään tarvitse liottaa. Resepti on lähes suora kopio Kitisen ruokablogista, mutta kyseiseen blogiin tämä ohje on alun perin päätynyt multa, eli kehtaan sen hyvin omanani esitellä.
Reseptissä siis noita Sauvon sienikuutioita joko puolet isosta (500 g) purkista tai 2 pientä (160 g) purkkia. Mä kyllä teen aina jouluksi kokonaisesta isosta purkista. Ja syön kaiken.
250-320 g suolasieniä
1 dl kuohukermaa
0,5 prk kermaviiliä
1 pieni sipuli tai shalottisipuli
0,25-0,5 tl valkopippurijauhetta
(ripaus ruskeaa sokeria)
Reseptissä siis noita Sauvon sienikuutioita joko puolet isosta (500 g) purkista tai 2 pientä (160 g) purkkia. Mä kyllä teen aina jouluksi kokonaisesta isosta purkista. Ja syön kaiken.
250-320 g suolasieniä
1 dl kuohukermaa
0,5 prk kermaviiliä
1 pieni sipuli tai shalottisipuli
0,25-0,5 tl valkopippurijauhetta
(ripaus ruskeaa sokeria)
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi, puristele sienistä kaikki neste pois siivilän läpi, silppua sipuli aivan hienoksi ja sekoita aineet keskenään. Nauti.