Idea tähän salaattiin tuli ystävän lasten synttäreiltä ja tästä blogista. Maistoin bulguria ensimmäistä kertaa eräillä synttärikutsuilla ja ihastuin suuresti. Halusin salaatista hieman ruokaisampaa ja mieleeni oli jäänyt ajatus paahdetuista luumuista salaatissa. Siispä kokeilemaan.
Bulgurin valmistin kiltisti pakkauksen ohjeen mukaan. Kun bulgur oli jäähtynyt, sekoitin siihen reilusti kastiketta, jossa oli sauvasekoittimella muhjattu reilusti valkosipulia, suolaa, mustapippuria, limemehua, tuoretta minttua, ripaus ruskeaa sokeria ja oliiviöljyä. Luumut leikkasin kahtia ja laitoin pellille kuori ylöspäin. Paahdoin niitä n. 200-asteisessa uunissa n. 10 min. Annoin luumujen jäähtyä ja irroitin niistä kuoret ja kivet. Pilkoin kirsikkatomaatteja, nyhdin herneenversoja ja tuoretta minttua ja sekoitin ne bulgurseokseen. Bulgur lautaselle, päälle luumut, vuohenjuustoa, pinjansiemeniä ja vielä vähän minttua.
Ihan älyttömän herkullista!
Herkkua! Mullakin on kokeilulistalla nämä paahdetut luumut salaatissa.
VastaaPoistaOli kyllä tosi herkkua. Luumut on yleisesti mulla aika vähällä käytöllä, mutta tää toimi!
PoistaPaahdetut luumut kuulostaa hyvältä! Onkin helpompi irroittaa kivet, kun paahtaa ensin, enpä ole tullut ajatelleeksi.
VastaaPoistaJuu, näin ne irtosi ihan itsestään.
PoistaKiva et inspiroiduit luumuista! :)
VastaaPoistaKiitos itsellesi inspiraatiosta!
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaMäkin ihastuin paahdettuihin luumuihin, kuullostaa niin hyvältä ��
VastaaPoistaOli kyllä. Näitähän vois laittaa vaikka mihin.
PoistaMäkin ihastuin paahdettuihin luumuihin, kuullostaa niin hyvältä ��
VastaaPoistaBulgur on kyllä hyvä pohja kulhoruoille ja salaateille.
VastaaPoistaTää on tosiaan mulle ihan uus tuttavuus. Mutta kyllä pääsi jatkoon ehdottomasti!
PoistaLuumut ja pienet paahdetut kriikunat on herkkua!
VastaaPoistaKriikuna, tuo tuntematon. Siis oonhan mä saattanut sitä syödä, luullut vaan luumuksi...
PoistaOi, mä tykkään bulgurista tosi paljon! Paahdetut luumut ja vuohenjuusto kuulostaa hyvältä yhdistelmältä.
VastaaPoistaSe kyllä oli hyvä yhdistelmä. Mä olen muutenkin makean ja suolaisen yhdistelmän ystävä.
PoistaPaahdetut luumut bulgurin joukossa kuulostaa tosi hyvältä idealta, täytyypä testata! :)
VastaaPoistaItsehän lainasin idean muualta, mutta oli kyllä niin hyvä idea, että ehdottomasti kiertoon!
Poista