sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Heppapihvi ja polentaa


Kaikkihan lähti Ben&Jerry's One Sweet World-jäätelöstä. Ja siitä, että kyseiset jäätelöherkut oli K-supermarketeissa muhevassa tarjouksessa. Lähikaupassa ei juuri tuota kyseistä makua ollut joten jouduin suuntaamaan seuraavaan kauppaan. Ja kas, sielläpä oli myös polentaa, jonka parin viikon takaisen Tallinnan-reissun perusteella päätin ottaa kokeiltavien asioiden listalle. 

Noh, jäätelöä löytyi (ja on ihanaa), mutta pakkasessa alkoi tehdä tiukkaa tilan kanssa. Siispä sieltä piti poistaa paketti, jossa oli kaksi hepan ulkofilepihviä. Illallinen mulle ja jälkikasvulle, siis. Ja kun kerran sitä polentaa oli, niin piti sitäkin kokeilla. 

Heppa on helppo. Maukkaampaa kuin nauta (ja edullisempaa ja eettisempääkin, eli ei paha) ja yleensä myös mureampaa. Herkullista kertakaikkiaan. Heppa ei tarvii marinointia tai mitään, sen kun paistaa vaan, mausteeksi suolaa ja pippuria. Myös rosepippuri käy hepalle loistavasti. 

Polentan tein jo päivällä, maustoin salottisipulilla, mustapippurilla, suolalla ja parmesanilla. Heti kyllä aavistelin, että se jäi vähän löysäksi ja niin tosiaan kävi. Mutta eka kokeilu, kyllä se siitä. Polenta jääkaappiin odottamaan iltaa, nyt sitten otin siitä levyjä ja paistoin voissa. Herkullista, mutta tosiaan levyt meinasivat hajota kun puuro oli hieman liian löysää. Paremmin seuraavalla kerralla. 

Lisukkeeksi lapsi teki valkosipulilla, hunajalla ja timjamilla maustetun maustevoin ja lisäksi valutin annoksen päälle eilistä punaviini-timjamisiirappia. Vihreän virkaa annoksessa teki herneenversot. Yksinkertainen, mutta herkullinen kokonaisuus. 

18 kommenttia:

  1. Tosi herkullisen kuuloinen, kyllä! Hevonen on hyvää ja helppoa ja polenta sopi varmasti hyvin kylkeen. Sulla noita siirappeja tosiaan on näköjään joka lähtöön :) aika luksusta kyllä! Pitäisi kyllä kokeilla itsekin saada aikaiseksi keiteltyä jotain. Viimeksi taisin keittää minttusiirappia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttusiirappi kuulostaa hyvältä! Teetkö tuoreesta mintusta?

      Poista
    2. Tätä pitääkin kokeilla joskus. Mieleen tulee heti montakin ruokaa, joiden kanssa minttusiirappi toimisi erinomaisesti!

      Poista
  2. Hevosen liha on kyllä hyvää! Tuli syötyä sitä useammin silloin kun muut eivät sitä vielä syöneet. Aika tavalla kallistunut lähivuosina. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on heppabuumi ollut nyt kai pari vuotta kun "lähellä" on lihakauppa, josta heppaa saa. Superherkkua.

      Poista
  3. Nyt täytyy tunnustaa että en ole koskaan syönyt hevosen lihaa tuollaisena pihvinä. Ehkä joskus. ;)

    VastaaPoista
  4. Heppa on todella hyvää, meillä tykkää koko perhe!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama homma. Mieluusti medium ja maailman pisin miinus. :-D Mua vähän harmittaa, harvoin viitsii ravintolassa pihviä tilata, koska paria poikkeusta lukuunottamatta pihvit on paistettu mun makuun liian kypsiksi, pyynnöstä huolimatta.

      Poista
    2. Mä olen ihan verisen pihvin ystävä. Se vaatii tosin erinomaisen lihan. Yleensä saan kyllä oikein kypsennetyn pihvin kun kuvaan että pidän oikeasti pihvistä josta valuu vertakin.

      Poista
    3. Heh, musta tuntuu, että monissa ravintoloissa ovat silti jotenkin arkoja jättämään pihvin riittävän raa'aksi. Toki on ollut erinomaisiakin kokemuksia ja silloin on jotenkin lapsellisen iloinen kun ensi leikkaamalla huomaa, että pihvi on täydellinen.

      Poista
  5. Herkullinen pikku iltapala siinä. Polentaa pitäisi muistaa tehdä useammin, se on niin ihanaa - itse tykkään varsinkin oikein juustoisena puurona siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nimenomaan pikku iltapala. Etenkin kun mulle jäi vielä melkein puolet lapsenkin pihvistä. :-D Toi polenta on mulle niin uusi tuttavuus, että vaatii vielä paljon opettelua.

      Poista
  6. Polenta on niin hyvää! Tykkään siitä ehkä eniten samalla tavoin kuin Hanna, juustoisena puurona. Myös rapeaksi grillattuina viipaleina se on tosi maukasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä haaveilen oikein juustoisesta, voissa rapeaksi paistetusta polentasta. Siihen pyrkimässä.

      Poista
  7. Hevosta on aika harvoin saatavilla, ainakaan meidän lähikaupassa. Ei kyllä muutenkaan tule syötyä kovin usein, ehkä pitäisi useammin vaihtaa se nauta heppaan. Olikohan 22 € / kg silloin kun lähikaupassa on ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä haen heppani Takaladon Liha ja Kalasta. Ihan aina ei heppaa ole, mutta sit mäkin joskus olen ostanut paistia sen 5-6 kg pakkaseen, valmiiksi paloiteltuna sopiviksi kertapaloiksi. Sit joskus herkutteluun filepihvejä. Lähikaupassa on turha edes unelmoida, että moista herkkua löytyisi...

      Poista