lauantai 17. syyskuuta 2016

Rapuburgeri



No pakkohan se oli kokeilla. Ikinä en ole rapupihviä tehnyt, mutta kaikkea täytyy kokeilla. Pakkasessa oli pussillinen jättiravun pyrstöjä, joten ne päätyi sulatukseen. Pihvitaikinaan tuli ravunperiä, kermaa, valkosipulia, kananmunaa, ripaus suolaa ja cayennea. Kananmunaa olisi saanut olla hieman enemmän, hieman meinasivat hajoilla mun pihvit. Mutta pinta oli ihanan rapea ja maku oikein hyvä. 

Kastike oli kookoskermaa, vauvan mangososetta, chiliä ja suolaa. Keittelin tuosta paksun kastikkeen ja jäähdytin. Oli hyvää, oikein hyvää. Ja helppoa, tuota voisi joskus tehdä vaikka tacolastujen dipiksi. Leipä oli Jenni-juuresta tehty lättänä leipä, sitten päälle vaan salaattia, kastiketta, pihvi, kirsikkatomaattia ja sipulia. Itse ajattelin, että tuohon olisi sopinut vaikka tuore ananas lisäksi, mutta koska olin lähdössä seuraavana päivänä reissuun ja muu porukka ei ananasta syö, jätin ananaksen pois. Ei vielä täydellistä ja vaatii jatkojalostusta (esim. leipä olis parempaa jos olis vuokaleipää viipaleina ja öljyssä paahdettuna), mutta hyvä alku oli kuitenkin. 

6 kommenttia:

  1. Syksyssä parasta on rapuaika! <3

    VastaaPoista
  2. Joo. Mä en muutama vuosi sitten syönyt vielä mitään äyriäisiä tai öttiäisiä. Nyt ole oppinut tykkäämään. Kunhan mun ei tarvii kuoria niitä. Siihen ei pysty. :-D

    VastaaPoista
  3. Ravut on kyllä i h a n i a!

    Ihanan yksinkertainen tuo rapupihvin ohje. Itse tuppaan aina maustamaan ravut vaikka ja millä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen muutenkin viime aikoina vähentänyt mausteiden käyttöä monissa ruoissa. En siis tarkoita, että en maustaisi ruokia, mutta moniin ruokiin laitan ihan vain paria maustetta. Ja valkosipuliahan nyt voi laittaa kaikkeen. :-D

      Poista
  4. Superhyvän kuuloinen toi kastike, sopi varmasti täydellisesti rapupurilaiseen!

    VastaaPoista
  5. On kyllä aika toimivaa. Makean, suolaisen ja tulisen yhdistelmä.

    VastaaPoista