sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Mascarponevaahdosta mascarponejutuksi.

Ollaan ystävän kanssa jo monena vuonna vietetty uutta vuotta yhdessä. Aattoiltaan kuuluu olennaisesti fondue. Niin tälläkin kertaa. Jälkkäriksi mä lupasin tehdä mascarponevaahtoa, vadelmaa ja pistaasipähkinöitä. Eikö kuulostakin herkulliselta? Kuohkea, pehmeä mascarponen ja kerman sekoitus, kirpeän makea vadelmasose ja ihanan suolaiset pistaasipähkinät? No mutta, miksi lopputulos näytti tältä? 


Mä olen joskus lupaillut kirjata tänne myös epäonnistuneita kokeiluja. Tässähän meni perustavanlaatuisesti pieleen se, että jotenkin siinä skumpanjuonnin ja höpöttelyn lomassa jätin kermavaahdon aivan liian löysäksi. Siis niinku ihan liian liruksi. Lopputulemana mulla ei ollut kuohkeaa vaahtoa vaan jotain epämääräistä lirua. Kaksi tölkkiä kuohukermaa ja purkki mascarponea yhdistetty, mitä hittoa sille pitäis tehdä? No, lisätään vähän sokeria ja kolme kananmunaa ja paistetaan se uunissa.  Kyllä, öljytty vuoka, 150-asteinen uuni ja puolisen tuntia aikaa. Jäähdytys pihalla. Vadelmasose ja rouhitut pistaasit päälle ja täydestä meni. Vielä jos olis ollut töhötin mukana niin oltaisiin tehty tuohon rapsakka sokerikuori. Pohjaton piirakka vai mikä lie, ihan sama mutta teki kauppansa. Oikein hyvää uutta vuotta kaikille!

12 kommenttia:

  1. Välillä käy näin - onneksi olit noin kekseliäs niin ei mennyt arvokkaat raaka-aineet hukkaan :-)
    Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja me oltas jääty ilman jälkkäriä. Se se vasta kauheeta olis ollu!!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Makeanhimoissaan sitä ihminen venyy vaikka miten epätoivoisiin ratkaisuihin. :-D

      Poista
  3. Kuulostaa tosi herkulta tuo hätäratkaisukin - hyvin paikattu!
    Noita taitaa sattua jokaiselle enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Minäkin koristelin valkosuklaalla muka hienostuneen ohuilla raidoilla, mutta kun vastaan tuli sulamaton suklaapala, oli lopputuloksena jotain ihan muuta. Täytyykin laittaa huomenna blogiin... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No koristelut on sitten tosiaan jo ihan oma lukunsa. :-D Mutta joo, näitä vissiin sattuu paremmissakin piireissä, saati sitten sunnuntaikokkaajille. Ja hyvää oli kyllä tuokin, oikein hyvää!

      Poista
  4. Siitähän tuli sitten juustokakkua :) Hienosti pelastettu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohjaton juustokakku. Mitäpä sillä pohjalla... :-D

      Poista
  5. Kiitos kun muistutit fonfuesta! Pitääkin kaivaa pata varastosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ehdittiin tehdä jo toisenkin kerran. Yleensä kyllä tuo on sellainen kerta vuoteen-herkku. En kyllä yhtään tiedä, miksi.

      Poista
  6. Sellaista se on, toi skumpan lipittely ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä. Mutta hei, juustokakku tai mascarponevaahto, kuka niitä laskee... :-D

      Poista