Mä olen joskus lupaillut kirjata tänne myös epäonnistuneita kokeiluja. Tässähän meni perustavanlaatuisesti pieleen se, että jotenkin siinä skumpanjuonnin ja höpöttelyn lomassa jätin kermavaahdon aivan liian löysäksi. Siis niinku ihan liian liruksi. Lopputulemana mulla ei ollut kuohkeaa vaahtoa vaan jotain epämääräistä lirua. Kaksi tölkkiä kuohukermaa ja purkki mascarponea yhdistetty, mitä hittoa sille pitäis tehdä? No, lisätään vähän sokeria ja kolme kananmunaa ja paistetaan se uunissa. Kyllä, öljytty vuoka, 150-asteinen uuni ja puolisen tuntia aikaa. Jäähdytys pihalla. Vadelmasose ja rouhitut pistaasit päälle ja täydestä meni. Vielä jos olis ollut töhötin mukana niin oltaisiin tehty tuohon rapsakka sokerikuori. Pohjaton piirakka vai mikä lie, ihan sama mutta teki kauppansa. Oikein hyvää uutta vuotta kaikille!
Otsikon mukaisesti minnin keittiössä kokeillaan. Valmiit reseptit on kauhistus, en edes omista desimittaa. Kokkaaminen on rentoutumista parhaimmillaan, myös silloin, kun oppiminen tapahtuu kantapään kautta. Siispä nautitaan lasillinen ruoanlaittoviiniä ja aletaan kokkaamaan.
sunnuntai 1. tammikuuta 2017
Mascarponevaahdosta mascarponejutuksi.
Ollaan ystävän kanssa jo monena vuonna vietetty uutta vuotta yhdessä. Aattoiltaan kuuluu olennaisesti fondue. Niin tälläkin kertaa. Jälkkäriksi mä lupasin tehdä mascarponevaahtoa, vadelmaa ja pistaasipähkinöitä. Eikö kuulostakin herkulliselta? Kuohkea, pehmeä mascarponen ja kerman sekoitus, kirpeän makea vadelmasose ja ihanan suolaiset pistaasipähkinät? No mutta, miksi lopputulos näytti tältä?
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Välillä käy näin - onneksi olit noin kekseliäs niin ei mennyt arvokkaat raaka-aineet hukkaan :-)
VastaaPoistaHyvää uutta vuotta!
Ja me oltas jääty ilman jälkkäriä. Se se vasta kauheeta olis ollu!!
PoistaLoistava pelastusliike!
VastaaPoistaMakeanhimoissaan sitä ihminen venyy vaikka miten epätoivoisiin ratkaisuihin. :-D
PoistaKuulostaa tosi herkulta tuo hätäratkaisukin - hyvin paikattu!
VastaaPoistaNoita taitaa sattua jokaiselle enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Minäkin koristelin valkosuklaalla muka hienostuneen ohuilla raidoilla, mutta kun vastaan tuli sulamaton suklaapala, oli lopputuloksena jotain ihan muuta. Täytyykin laittaa huomenna blogiin... :-)
No koristelut on sitten tosiaan jo ihan oma lukunsa. :-D Mutta joo, näitä vissiin sattuu paremmissakin piireissä, saati sitten sunnuntaikokkaajille. Ja hyvää oli kyllä tuokin, oikein hyvää!
PoistaSiitähän tuli sitten juustokakkua :) Hienosti pelastettu!
VastaaPoistaPohjaton juustokakku. Mitäpä sillä pohjalla... :-D
PoistaKiitos kun muistutit fonfuesta! Pitääkin kaivaa pata varastosta!
VastaaPoistaMe ehdittiin tehdä jo toisenkin kerran. Yleensä kyllä tuo on sellainen kerta vuoteen-herkku. En kyllä yhtään tiedä, miksi.
PoistaSellaista se on, toi skumpan lipittely ;-)
VastaaPoistaNo kyllä. Mutta hei, juustokakku tai mascarponevaahto, kuka niitä laskee... :-D
Poista