tiistai 28. helmikuuta 2017

Jälkiruokamaisen ihana greippipuuro

Puurot tuntuu nyt olevan pop. Kaikki tekee puuroja. Meillä... ei niinkään syödä puuroja. Muistan vieläkin sen ahaa-elämyksen kun lapsosen ollessa pieni hän lakkasi syömästä puuroa. Ei. Ei puuroa. Mitä ihmettä? Kaikki lapsethan syö puuroa. Aamupuuro ja iltapuuro, eikös vaan? Eihän taaperoikäiset voi kasvaa ilman The Puuroa!! Jossain vaiheessa sitten tajusin; ehkä mun lapseni voi sittenkin selvitä hengissä ilman puuron pakkotuputusta kahdesti päivässä! Rahkaa, jugurttia, leipää, hedelmiä. Ei puuroa. Aika lailla siihen loppui meidän perheen puuronsyönti yhtä poikkeusta lukuunottamatta: riisipuuroa. Riisipuuro vaan on niin täydellisen hyvää. No joskus vielä harvemmin teen uuniohrapuuroa, mutta riisipuuron etu on kiireisen laiskiaisen riisihiutaleet, joista puuro syntyy yhtä nopeasti kuin kaurapuuro. Kyllä, ihan huijausta ja monen mielestä pahaakin, joten aivan hienosti tähän herkkupuuroon voi käyttää ihan oikeaa puuroriisiä. Mulla nyt vaan oli jo nälkä.

Alun perin ajatus sitruspuuroon kimposi täältä. Tosin mun ajatus yllättäen oli tehdä tämä riisiversiona. Siispä keittelin riisihiutalepuuron. Ainesosia en mittaillut, mutta suunnilleen näin:

4 dl maitoa 
1,5 dl riisihiutaleita
ripaus (chili)suolaa
1 tl vanilijasokeria
ruskeaa sokeria maun mukaan
1 verigreippi

Kuumensin maidon kiehuvaksi, lisäsin muut aineet ja keittelin n. 5 min. Greipin vaan halkaisin ja kaivelin lusikalla puuron sekaan sen mitä irtosi. Otin levyn pois päältä ja annoin hautua kannen alla vielä sen aikaa, että kuorin ja viipaloin vähän pomeloa, jotka päätyi annoksen päälle. 

Makumaailma vinkkasi siihen suuntaan, että tää voisi olla superherkullista, jos osan maidosta korvaisi kookosmaidolla! Parhaimmillaan tämä oli hieman jäähdyttyään. Melkein maltoin säästää osan sitrusriisin ainesosaksi, mutta en sitten kuitenkaan... 

22 kommenttia:

  1. Minä itse en syö kuin vispipuuroa. Muut meillä kyllä syövät ja pikkupimu keittelee välillä itselleen puuroa aamuisin. Täytyykin kysyä jos neiti innostuisi riisihiutaleista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän ne oikeaa riisipuuroa voita, mutta kelpo korvike kiireiselle ja nälkäiselle.

      Poista
  2. Meidän perheessä puurot menee kuin sesongittain. Välillä syödään paljon ja välillä tulee kuukausien tauko. Aurinkoisen värinen greippipuuro.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tää oli vähän tällainen kevätpuuro. 😊

      Poista
  3. Oi, mikä kokeilu. Ei taas olisi itselleni tullut mieleen yhdistää puuroa ja greippiä. Puuroa meillä syödään aika paljon, joten välillä kaivataan myös uusia kokemuksia. Tuo kookosmaito voisi sopia erinomaisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja koristeeksi tuoretta minttua. Sen on pakko olla hyvää!

      Poista
  4. Enpä olisi osannut tuota yhdistelmää kokeilla minäkään.
    Itse olen hyvä esimerkki siitä, että ilman puuroa voi kasvaa aikuiseksi, varsinkin ilman kaurapuuroa. Sitä olen syönyt käytännössä vain ollessani raskaana. (joo, yksi niitä outoja ruokahimoja). Paitsi nyt on tapahtunut jotain outoa. Olen ruvennut syömään pussipuuroa töissä. Näyttää kelpaavan minullekin, kun sotken sekaan ison kourallisen pähkinäsekoitusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elovenan omena-kaneli-pussipuuro on kyllä aika hyvää. Joskus harvoin siihen tulee oikein himo. mieluusti raejuuston kanssa. (Juu, tiiän, kuulostaa ällöltä. Ekan kerran tätä himoitessani epäilin jo olevani raskaana... 😁 )

      Poista
    2. Kuulostaa tosiaan ihan raskaushimotukselta (ja ei, en ole raskaana, vaikka syönkin taas puuroa ;-)

      Poista
  5. Komppaan kahta edellistä: puuroa ja greippiä - YHDESSÄ? Enpä olisi ikinä keksinyt kokeilla moista! Mutta mielessä olikin ensisijaisesti kaurapuuro. Riisillä ja varsinkin tuolla kookosmaidolla tämä on varmasti aivan yhtä hyvää kuin vaikkapa vanha klassikkoherkkuni appelsiiniriisi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No appelsiiniriisiajatuksesta se sitruspuuron ja riisipuuron yhdistäminen lähti. 😊 Ehkä siksikin tää mun mielestä oli melkeinpä parempaa vähän jäähtyneenä (se toinen lautasellinen oli jo vähän ehtinyt jäähtyä... 😄 )

      Poista
  6. Mun suosikki on raparpeririisipuuro. Tätäkin voisi kokeilla!

    -Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, raparepeririisipuuro! Mulla on jokavuotinen ongelma kun raparperia pukkaa ihan älyttömästi ja meillä ei oikeastaan kukaan siitä isommin välitä. Mulle uppoais rapskupiirakka, mut ei sitäkään loputtomiin voi. Mut tätä täytyykin kokeilla!

      Poista
  7. Miuta jotenkin viehättää nämä sitruspuurot, vaikken itsekään ole todellakaan puurolla kasvanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihana yhdistelmä raikkautta ja täyteläisyyttä. 😊

      Poista
  8. Mikä nerokas idea! Voisi muuten tuorepuurossakin toimia tuo greippi : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varmasti voisi! Mä rakastan verigreippiä muutenkin, mutta nyt se sai ihan uuden käyttötarkoituksen.

      Poista
  9. Meillä syödään puuroja kausittain. Erityisesti lapset tykkää mannapuuroista. Tämä kuulostaa kyllä sangen yllättävältä yhdistelmältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mannapuuroa pitäiskin tehdä. Ja suklaapuuroa! Oikein supersuklaista suklaapuuroa!

      Poista
  10. Tämä on siis jotenkin aivan mielettömän hyvän näköistä. En ole koskaan tehnyt vastaavaa tai edes harkinnut, mutta nyt innostuin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa. Ei voi olla kuin kevätfiilis kun tuollaista herkkua syö! Verigreippi on muutenkin kyllä niin ihanaa!

      Poista