sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Surf'n turf Väli-Amerikan tapaan.

Väli-Amerikan. Miksi noin epämääräinen ilmaisu? No koska mä en tuon seudun aidoista mauista tiedä mitään niin en kehtaa väittää tätä vaikka Karibialaiseksi. Cross-kitchen ja lallallaa, kuha on hyvää. Ihan ei mennyt kuten olisin halunnut koska lähikaupan valikoima petti. En löytänyt passionhedelmiä. Mutta ei pidä antaa sen häiritä.



Kvinoasalaatissa oli paketin ohjeen mukaan keitettyä kvinoaa, nopeasti kuullotettua punasipulia ja valkosipulia, pyöräytin nämä vielä pannulla ja maustoin cayennellä, savupaprikalla ja kurkumalla. Sitten pilkottua kirsikkatomaattia ja tuoretta minttua sekaan ja salaatti oli valmis. Ja mehevä. Herkullinen. Tätä lisää. Siinä meni kvinoaneitsyys eikä yhtään hullummalla tavalla.

Kastikkeissa oli jälkikasvun tekemä ranskankermakastike. Sinne sujahti sekaan kuullottamaani punasipuli-valkosipulisekoitusta ja mausteita. Käsitykseni mukaan suolaa, pippuria ja ripaus sokeria.

Sitten mango-kookoskastike. Kevyesti vaahdotettua kookoskermaa, soseutettua mangoa ja ripaus suolaa. Ihanan makeansuolaista. Tämän olisi vielä voinut maustaa tuoreella chilillä tai jalapenoilla, mutta tällä kertaa jätin näin.

Ja vielä verigreippisiirappia. Fileoin verigreipin, puristin vielä loput mehutkin kattilaan. Ruskeaa sokeria, ripaus suolaa ja tuoretta chiliä. Tätä keittelin vartin verran. Herrrrkullista.

Sitten vielä se surf ja turf. Eli surf-osuus oli pari paistettua kampasimpukkaa. Onhan tämä se surf? Vai olenko ymmärtänyt väärin? Turf taas oli kohmeisena ohueksi viipaloitua hepan paistia, jonka paistoin hyvin kuumalla pannulla nopeasti, maustoin suolalla ja pippurilla. Koko komeuden päälle vielä tuoretta chiliä. Excellent. Tästä tulee päätymään komponentteja seuraaville syödään yhdessä-päivällisille.

10 kommenttia:

  1. Mies haaveilee yhteisestä Amerikan matkasta ja mitä enemmän olen nähnyt sieltä ruokaohjelmia, olen alkanut innostumaan asiasta. Minullakaan ei siis ole mitään omakohtaisia kokemuksia, mutta on kiva kokeilla uusia makuja vaikka menis vähän sinne päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan sama homma. Hinku olis matkustellakin, mutta nyt kotikeittiössä vähän sinne suuntaan.

      Poista
  2. Minä olen innostunut kvinoasta! Tänä syksynä oon tehnyt tosi paljon erilaisia salaatteja kvinoasta. Tämä salaatti kuulostaa tosi herkulliselle :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä helppo ja ihan taatusti pääsi jatkoon! Herkullista.

      Poista
  3. Mä teen paljon ruokaa, jotka saa inspiraationsa jostakin maasta jossa en ole koskaan käynyt. Puoliksi kuvittelen millaista sen maan ruoka olisi ja siihen päälle vähän googlaan. Ei se ole niin justiinsa. Kuha on hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Google ja mielikuvitus! Mä en inspiroidu tarkoista resepteistä ollenkaan, etsiskelen vaan makumaailmoja.

      Poista
  4. Ehkä mun makuun liikaa kaikkea sekaisin. Mutta perusajatukseltaan ihan suft ´n´turfia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tää oli kyllä melkonen sekametelisoppa. Mut kun ei millään malttanut kokeilla vaan yhtä tai kahta juttua kun piti päästä kokeilemaan kaikkea samalla kertaa! 😅

      Poista
  5. Kvinoa kuuluu miun vakkareihin keittiössä, ja tämä kvinoasalaatti olis varmasti hyvää ihan vaikka yksinkertaisen halloumin kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä maistellessa mietinkin just halloumia hyväksi makupariksi. Ja vaikka mansikkaa päälle.

      Poista