sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Hui, Halloween!

Taas on se aika vuodesta. Monissa perheissä aloitetaan jouluvalmistelut jo lokakuussa, meillä aloitetaan halloweenvalmistelut jo syyskuussa. Meillä halloween on yhtä olennainen osa vuoden juhlakalenteria kuin on joulu, vappu ja juhannuskin. Eipä tähän juhlintaan sen syvällisempää syytä ole kuin se, että synkän syksyn keskellä on kiva juhlia! Meillä tämä on perinteisesti ollut myös tyttöjen ilta eli puolisot jätetään pois, saadaan samalla laitettua maailmaa vähän ojennukseen. Tosin nykyään lapset alkaa olla jo niin isoja, että aikuiset tuppaa hyytymään jo ennen lapsia..



Mistä aloitetaan? Vaikka askarteluista. Mä en ole ollenkaan askarteluihminen. Jälkikasvu etsiskeli juutuubista videoita, jotka olisi niiiin helppoja, että jopa mä pystyn niihin. No, ostettiin valkoisia pöytäkynttilöitä ja niihin valuteltiin punaisista, pitkistä kynttilöistä steariinia, jotta saatiin verisiä kynttilöitä.




Lisäksi tehtiin vähän haamuja. Valkoista kangasta, kelmutettu nukke tai ilmapallo. Kangas uitetaan vesi-askarteluliima-seoksessa ja puristellaan hyvin kuivaksi. Kangas asetellaan nuken tai ilmapallon päälle ja jätetään kuivumaan. Seuraavana päivänä otetaan nukke pois kankaan alta ja  piirretään silmät ja suu ja kas, haamu on valmis.




Me tehtiin Miranda ja Aamu Haamu. Kuvassa toki muutakin rekvisiittaa, mutta Haamun sisarukset pianon päällä ja kynttilät pöydässä.



Verhot oli tehty mustasta jätesäkistä ja ystävän puolisolle huikea määrä hyvä puoliso-pisteitä ropisi superhienosta arkun kansi-tarjottimesta!




Muutakin rekvisiittaa on vuosien varrella kertynyt ja lapset järjesti meille hienon mörköradan ja pääkallosuunnistusta. Takapihalla oli pieni hautuumaakin risteineen.



Suolaisina oli tarjolla dippikasviksia, verisiä sormia, pääkallopitsoja ja Liisan kylkiluita ja suolia. Lisäksi vähän klementiinikurpitsoja ja banaanihaamuja, jotka oli niin helppoja, että jopa minun rähmäräpylätaidoillani ne sai onnistumaan.





Jälkkäripöydässä olikin sitten porkkanakakkua, veristä kakkua ja puhkottuja silmiä.



 Verisen kakun tekoon minä en osallistunut, sen verran tiedän, että siinä oli suklaakakkupohja, mascarponetäyte ja valkosuklaakuorrute. Ihan kertakaikkisen herkullista. Muffinit oli kookos-valkosuklaamuffineja. Päällä sokerimassakuorrute, karkkeja ja silmän puhkaiseva lasi oli sokeri-vesiseosta. Joka by the way ei ollut ollenkaan helppo homma eikä mennyt kuin strömsössä. En tiedä, millä helkkarilla siitä muka olisi saanut kirkasta, mun kirkas jäi tahmeaksi ja kun sen keitti tarpeeksi kauan, siitä tuli valkoista. En ymmärrä enkä haluakaan, tässä idea, googlettakaa parempi toteutustapa...




Juhlat juhlittiin taas ja kivaa oli, kuten joka vuosi. Nyt voikin pikkuhiljaa alkaa fiilistellä joulua.


12 kommenttia:

  1. Mahtavat tarjoilut teillä! Me juhlitaan halloweenia vasta ensi viikon loppuna, kun tämä viikon loppu meni töissä. Lapset on tosi hyviä keksimään kaikkia halloween herkkuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä, ihan älytön määrä ideoita tulee ipanoilta!

      Poista
  2. Hei ihanat tarjoilut! Meillä myös juhlitaan Halloweenia vasta ensi viikonloppuna, en millään jaksaisi odottaa. Hulluna olen yrittänyt miettä edullisia askartelutapoja ja otanpas ainakin nuo veriset kynttilät omalle to do-listalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei oo niin kalenterisidonnaista tuo juhlinta. Kuha osuu vähän sinne päin. 😄 Veriset kynttilät oli kyllä helppoja!

      Poista
  3. Juhlat keskellä synkkää syksyä on todellakin tarpeen! Teillä on ollut ihan huiput tarjoilut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just se. Paljon parjataan halloweenin kaupallisuutta ja amerikkalaista hapatusta ja kaikkee. Mä taas vaan just oon bongannut kivan (teko)syyn juhliin!

      Poista
  4. Oi, mitkä mahtitarjoilut Halloweeniksi! Meillä odotetaan ensi viikonloppua ja naapureiden kanssa yhteistä juhlaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mahti ja mahti... Ei nyt ihan tolkuttomasti ees karannut mopo käsistä. 😁

      Poista
  5. Meillä ollaan vietetty jo 19 vuotta halloweenia brittiperinteiden kera ja tämä vuosi on eka vuosi kun skipataan juhla tai pidetään pelottomattomat kurpitsajuhlat. Kuvistasi tuli paljon mukavia muistoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taas alkaa lapset olla jo niin isoja, että vaatis vähän järeämpiä juttuja pelotteluun. Mut ihan hyvä näin, mä en kaipaa pelottelua yhtään!

      Poista
  6. Musta on hauska katsella, mitä jengi keksii halloweeniksi, vaikka itse en ole ollenkaan halloween-ihminen. Mulle riittää kurpitsa lautasella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, eipä tätä kaikki ole omakseen ottaneet eikä tarviikaan. Kurpitsa on kyllä lautasella huippu raaka-aine!

      Poista