Tällä kertaa makumaailma oli jostain ehkä Meksikon suunnalta? Eli chiliä, valkosipulia ja limeä. Kuullotin isossa kattilassa tilkassa öljyä tuoretta chiliä ja valkosipulia. Reilu loraus limemehua perään ja kiehautus. Sitten simpukat kattilaan ja kansi päälle. Kypsennys on nopea, noin viisi minuuttia. Kerran kääntelin simpukoita tässä välillä ja sitten ihan lopussa perään vielä reilusti tuoretta korianteria. Kun simpukat ovat auenneet, ne on valmiita.
Lisukkeena oli itsetehtyjä lohkoperunoita eli potut lohkoiksi, sekoitus mausteiden ja öljyn kanssa ja uuniin n. 200 asteeseen n. 20 minuutiksi. Itse laitoin viimeiselle viidelle minuutille grillivastuksen, jotta pottuihin tulee rapsakkuutta. Mausteina oli chilisuolaa, savupaprikajauhetta, juustokuminaa ja ripaus sokeria.
Kastikkeina oli paahdetulla valkosipulilla maustettua ranskankermaa sekä avocado-texas pete-kastike. Jälkimmäinen on superherkkua. Pari avocadoa, purkki ranskankermaa, reilusti limemehua ja maun mukaan Texas Pete-kastiketta. Vielä ripaus ruokosokeria ja sauvasekoittimellä samettisen sileäksi. Taivaallisen hyvää ja helppoa!
Vielä iiiiso lasillinen cavaa niin kylläpä oli iltapala kohdillaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti