lauantai 27. elokuuta 2016

Burgerisalaatti aurajuustollaEilen pizzaa, tänään... lisää mättöruokaa. Burgerihan on loistava herkku, joskin usein se sämpylä siinä on ihan turhake. Juu, itsetehtynä toki herkullinen, mutta aina ei vaan jaksa eikä viitsi. Eikä edes tee mieli. Siispä burgerisalaatti, siinä on kaikki olennainen. 

Heppa- ja lammasburgerit erikseen, mutta jos niitä yleisimpiä lihoja käyttää, niin paras burgeripihvi tulee naudan paistijauhelihasta. Mä ostin juuri pihviprässin, joten pihveistä tulee jopa pihvin näköisiäkin! Taikinaa ei tarvitse erikseen tehdä, sen kun ottaa möykyn jauhelihaa, vähän möyrii sitä käsissään, prässää pihvin ja laittaa kuumalle, öljytylle pannulle. Maustaminen tapahtuu vasta pannulla, yksinkertaisimmillaan suolaa ja mustapippuria myllystä. 

Tällä kertaa lisukkeena oli salaattia, rucolaa, tomaattia, karamellisoitua shalottisipulia, Hellman's majoneesia ja Myrttisen suolakurkkuja. Kyllä, ehdottomasti juuri Myrttisen kurkkuja. Ne vaan on parhaita. Pienenä sivuhuomautuksena, kävin joskus syömässä Helsingissä Weeruskassa ja voi sitä ihanuutta, kun burgerin (joka oli muutenkin ihan hyvä) kaverina oli Myrttisen kurkkuja. Ei makean etikkaisia vaan ihanan herkullisia vaikkapa vaan hunajan ja smetanan kanssa. No joo, takaisin burgeriin. Pihvin päälle vielä reilusti Aura-juustoa ja sitten vain ääntä kohti. Aikaa ruoan valmistamiseen meni kaikkinensa ehkä vartti, samalla paistui pihvit vielä huomisellekin. Eli helppoa ja herkullista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti