sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Helpot syrnikit

Syrnikki elikkäs rahkalettu. Tähän on reseptejä jos jonkunmoisia, jotkut työläämpiä kuin toiset. Olen joskus tehnyt syrnikkejä oikein pitkän kaavan mukaan, sellaisia leivottuja versioita. Herkullisia kuin mitkä. Tämä on tällainen mukailtu arkiversio, joka varmasti saa venäläis- ja karjalaismummot kauhistumaan tällaista rienausta. Joka tapauksessa herkullinen ja helppo herkku.


Tällä kertaa taas reseptikin:

1 prk rasvaista maitorahkaa
1 kananmuna
muutama rkl vehnäjauhoja 
ripaus suolaa
vähän vanilijasokeria
(ruskeaa) sokeria maun mukaan

Sekoita aineet keskenään, anna tekeytyä vartin verran ja paista voissa. Herkkua. Taikina saa olla tosiaan puuromaisen paksua, letuista tulee paksuja ja täyteläisiä. Sokerin määrää ja jauhojen laatua säätelemällä ja paistorasvan määrällä ja valinnalla tästä saa joko täyttävän, suht järkevän aamupalan tai vaihtoehtoisesti superherkun. Yllä olevassa kuvassa jälkimmäinen vaihtoehto, joka tarjoiltiin omenasoseen ja vanilijakastikkeen kanssa. Tuosta taikinasta tulee 6-8 pientä lettua.

19 kommenttia:

  1. Enpä ole koskaan tehnyt rahkalettuja, mutta koska rakastan kaikkia hapanmaitotuotteita niin todennäköisesti tykkäisin näistä enemmän kuin tavallisista letuista. Ihana joulun aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Rahka tuo todella herkullisen vivahteen makuun.

      Poista
  2. Söin elämäni parhaat syrnikit Bystrossa Etelärannassa, suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpäs ole ravintolassa syrnikkejä koskaan syönytkään! Ekskursion paikka, siis!

      Poista
  3. Tykkään todella paljon. Itse teen Henkan helpolla reseptillä ja lapset popsii sitä vauhtia, että pakko olla itse nopea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä nämä meilläkään pöydässä kauaa vanhene. Pitäisikin taas tehdä joskus pitkän kaavan mukaisesti.

      Poista
  4. Ihana resepti. Rahkaletut ovat hyviä, minkälainen lettu nyt ei olisi hyvä :) Oikein herkullista joulua sinulle!

    VastaaPoista
  5. Yhdyn Tarun kommenttiin, lettu kuin lettu, kaikki on niin hyvää! Välillä olen blinit oikaissut valmistamalla syrnikkejä. Ihanaa joulua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näähän kyllä toimis myös suolaisilla täytteillä kun jättää sokerin pois!

      Poista
  6. Arkeen sopii ihan hyvin tehdä erilaisia oikaisuja resepteihin, eihän niitä muuten tulisi tehtyä ollenkaan. Oikein ihanaa joulua! ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on ihan totta kyllä. Aina ei ehdi eikä jaksa, mutta mikä sen mukavampi hemmottelu arkeen kuin pieni herkkuiltapala.

      Poista
  7. Syrnikit on vielä testaamatta, mutta on kyllä varmasti ihania! Ihanaa joulua!

    VastaaPoista
  8. Ja loppuun vielä, oikein ihanaa ja rauhallista joulua kaikille!

    VastaaPoista
  9. Onpas helppo ohje, pitääkin kokeilla, kiitos. Mukavaa joulun aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tästä ei varmasti ohje paljon helpommaksi muutu.

      Poista
  10. Minulle on anoppi aikanaan tehnyt elämäni ekat syrnikit. Tykkäsin kovasti heti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hapanmaitotuotteet on muutenkin hyviä, antavat näihinkin kivasti makua!

      Poista