Tällä kertaa taas reseptikin:
1 prk rasvaista maitorahkaa
1 kananmuna
muutama rkl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
vähän vanilijasokeria
(ruskeaa) sokeria maun mukaan
Sekoita aineet keskenään, anna tekeytyä vartin verran ja paista voissa. Herkkua. Taikina saa olla tosiaan puuromaisen paksua, letuista tulee paksuja ja täyteläisiä. Sokerin määrää ja jauhojen laatua säätelemällä ja paistorasvan määrällä ja valinnalla tästä saa joko täyttävän, suht järkevän aamupalan tai vaihtoehtoisesti superherkun. Yllä olevassa kuvassa jälkimmäinen vaihtoehto, joka tarjoiltiin omenasoseen ja vanilijakastikkeen kanssa. Tuosta taikinasta tulee 6-8 pientä lettua.
Enpä ole koskaan tehnyt rahkalettuja, mutta koska rakastan kaikkia hapanmaitotuotteita niin todennäköisesti tykkäisin näistä enemmän kuin tavallisista letuista. Ihana joulun aikaa!
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti kokeilla! Rahka tuo todella herkullisen vivahteen makuun.
PoistaSöin elämäni parhaat syrnikit Bystrossa Etelärannassa, suosittelen!
VastaaPoistaEnpäs ole ravintolassa syrnikkejä koskaan syönytkään! Ekskursion paikka, siis!
PoistaTykkään todella paljon. Itse teen Henkan helpolla reseptillä ja lapset popsii sitä vauhtia, että pakko olla itse nopea.
VastaaPoistaEipä nämä meilläkään pöydässä kauaa vanhene. Pitäisikin taas tehdä joskus pitkän kaavan mukaisesti.
PoistaIhana resepti. Rahkaletut ovat hyviä, minkälainen lettu nyt ei olisi hyvä :) Oikein herkullista joulua sinulle!
VastaaPoistaYksi mun suosikki on skumppaletut. Voi nam...
PoistaYhdyn Tarun kommenttiin, lettu kuin lettu, kaikki on niin hyvää! Välillä olen blinit oikaissut valmistamalla syrnikkejä. Ihanaa joulua :)
VastaaPoistaNäähän kyllä toimis myös suolaisilla täytteillä kun jättää sokerin pois!
PoistaArkeen sopii ihan hyvin tehdä erilaisia oikaisuja resepteihin, eihän niitä muuten tulisi tehtyä ollenkaan. Oikein ihanaa joulua! ^_^
VastaaPoistaTää on ihan totta kyllä. Aina ei ehdi eikä jaksa, mutta mikä sen mukavampi hemmottelu arkeen kuin pieni herkkuiltapala.
PoistaSyrnikit on vielä testaamatta, mutta on kyllä varmasti ihania! Ihanaa joulua!
VastaaPoistaSuosittelen kyllä maistamaan!
PoistaJa loppuun vielä, oikein ihanaa ja rauhallista joulua kaikille!
VastaaPoistaOnpas helppo ohje, pitääkin kokeilla, kiitos. Mukavaa joulun aikaa!
VastaaPoistaNo tästä ei varmasti ohje paljon helpommaksi muutu.
PoistaMinulle on anoppi aikanaan tehnyt elämäni ekat syrnikit. Tykkäsin kovasti heti!
VastaaPoistaHapanmaitotuotteet on muutenkin hyviä, antavat näihinkin kivasti makua!
Poista