Koska graavauksella oli kiirekiirekiire, piti kirjolohi viipaloida jo ennen graavausta. Rouhin ensin lautaselle chilisuolaa, sitten päälle lohiviipaleet. Päälle lisää chilisuolaa, salmiakkijauhetta ja ripaus ruskeaa sokeria. Annoin tämän tekeytyä jääkaapissa pari tuntia, mieluusti saisi olla paljon pidempäänkin. Halusin kaveriksi vähän jotain makeaa ja raikasta ja vadelma ja salmiakkihan on yhdistelmänä klassikko. Eli vadelmia siis. Pikkuisen vielä tilliä päälle niin herkkupala oli valmis. Outoa, mutta herkullista. Hyvin herkullista.
Otsikon mukaisesti minnin keittiössä kokeillaan. Valmiit reseptit on kauhistus, en edes omista desimittaa. Kokkaaminen on rentoutumista parhaimmillaan, myös silloin, kun oppiminen tapahtuu kantapään kautta. Siispä nautitaan lasillinen ruoanlaittoviiniä ja aletaan kokkaamaan.
sunnuntai 4. joulukuuta 2016
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Waude mikä yhdistelmä. Outoa, mutta ihan varmasti herkullista :)
VastaaPoistaTuo oli tällaiselle ei-graavikalan ystävälle loistava kokeilu.
PoistaNo nyt on kyllä luova resepti. Mahtavaa!
VastaaPoistaKaikkea täytyy kokeilla. :-D
PoistaKiitos linkkauksesta :)! Ihana yhdistää vadelmaa ja salmiakkia. En nyt saa makua millään suuhuni yhdessä kalan kanssa, joten pakko kai tätä on kokeilla.
VastaaPoistaMeinaan vielä kokeilla tän kylmäsavulohesta.
Poistauskon ihan varmasti tuon olleen outoa... mutta herkullista :-)
VastaaPoistaNo oli kyllä. Erilaista. Tuli mieleen viime kesänä kehittelemäni smetanainen lime-minttusilli. Pirun outoa, mutta hyvää. :-D
PoistaTulee mieleen se chili-salmiakki-vadelmajäätelö! Onpa hauskat mausteet lohelle!:)
VastaaPoistaJahas, jahas... Ihan vahingossa saatoin tänään ostaa jäätelökoneen. :-D
PoistaHui... enpä ihan heti olisi noita yhdistellyt, mutta mikäs siinä. Oudot yhdistelmät maistuvat usein yllättävän herkullisilta :-)
VastaaPoistaTosin meillä isäntä ei koskaan ole oppinut pitämään suomalaisesta salmiakista, joten taitaa tämä resepti jäädä meillä väliin. Saisi slaakin, jos menisin lykkäämään salmiakkia lemppariloheensa.
No joo, jos ei salmiakista tykkää niin ei toi kyllä taida sitten toimia.
PoistaYllättävätkin jutut sopii graavaukseen, vain mielikuvitus on rajana. Salmiakki kuulostaa hyvältä.
VastaaPoistaNäköjään pitää antaa graavikalalle mahdollisuus. :-)
PoistaOnpas mielenkiintoinen makuyhdistelmä. Olen itse graavannut lohta punajuuren ja mustikan kanssa, mutta tämä tuli aivan uutena ajatuksena. Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaMustikka kuulostaa myös aika kivalta. Mä tykkään marjojen yhdistämisestä kalaan ja lihaan.
PoistaVautsi - pakko vain yhtyä muiden kommentteihin mielenkiintoisesta makuyhdistelmästä. Mut siis miksei - täähän voi olla vaikka superhyvää!
VastaaPoistaOtsikon mukaisesti kokeileva keittiö.
PoistaTodella mielenkiintoinen makuyhdistelmä! salmiakista on kyllä moneksi :D
VastaaPoistaSalmiakista on. Lihaa oon sillä marinoinut jo monta vuotta, nyt on kalan vuoro.
PoistaMinäkin olen törmännyt tuohon salmiakkigraavaukseen. Pitäisiköhän uskaltatua kokeilemaan joulupöytään, vai onko liian erikoista?
VastaaPoistaRiippuu miten pyhä asia joulupöytä on. :-D Mulla on joka vuosi joku uusi kokeilu joulupöydässä, joten mä tietty sanon, että kokeile ihmeessä! Tai pieni koe-erä ennen joulua. Viipaleina jos graavaa niin sitähän voi tehdä muutaman viipaleen. :-)
PoistaOlen ihastellut nyt näitä salmiakki-ihanuuksia ja miettinyt, josko sitä uskaltautuisi itsekkin :D
VastaaPoistaTotta kai uskaltautuu. :-)
PoistaSattumalta mä tein vähän vahingossa salmiakkigraavattua lohta, kun piti lakritsigraavata. Mun mielestä toimi hyvin!
VastaaPoistaNo mutta hupsoho, laku, salmiakki, mitä näitä nyt on... Mut joo, mäkin tykkäsin.
PoistaOn kyllä niin mielenkiintoinen resepti, että pakko kokeilla. Rakastan salmiakkia!!!!
VastaaPoistaSalmiakin ystävälle varmasti uppoaa!
PoistaAika villi idea kieltämättä, maistaisin mielelläni jos tulisi jossain vastaan! :)
VastaaPoistaNo mä ostin tänään pizzan päälle kylmäsavulohta ja otin siitä pari viipaletta sivuun salmiakilla maustumaan. Pienet koe-erät on hyviä. :-)
PoistaKylläpä on mielenkiintoinen yhdistelmä mutta en epäile yhtään että ei toimisi.
VastaaPoistaSalmiakki, vadelma ja chili. Toimii, vaikka lohen kanssa. :-D
Poista