sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Salmiakkigraavattua lohta ja vadelmia

Kuulostaa vähintään epäilyttävältä, eikö? Ei suinkaan, ei suinkaan... Luin taannoin täältä lakritsigraavatusta lohesta ja jotenkin mulle on päätynyt runsain mitoin salmiakkijauhetta, joten ei muuta kuin kokeilemaan...


Koska graavauksella oli kiirekiirekiire, piti kirjolohi viipaloida jo ennen graavausta. Rouhin ensin lautaselle chilisuolaa, sitten päälle lohiviipaleet. Päälle lisää chilisuolaa, salmiakkijauhetta ja ripaus ruskeaa sokeria. Annoin tämän tekeytyä jääkaapissa pari tuntia, mieluusti saisi olla paljon pidempäänkin.  Halusin kaveriksi vähän jotain makeaa ja raikasta ja vadelma ja salmiakkihan on yhdistelmänä klassikko. Eli vadelmia siis.  Pikkuisen vielä tilliä päälle niin herkkupala oli valmis. Outoa, mutta herkullista. Hyvin herkullista. 

32 kommenttia:

  1. Waude mikä yhdistelmä. Outoa, mutta ihan varmasti herkullista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli tällaiselle ei-graavikalan ystävälle loistava kokeilu.

      Poista
  2. No nyt on kyllä luova resepti. Mahtavaa!

    VastaaPoista
  3. Kiitos linkkauksesta :)! Ihana yhdistää vadelmaa ja salmiakkia. En nyt saa makua millään suuhuni yhdessä kalan kanssa, joten pakko kai tätä on kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinaan vielä kokeilla tän kylmäsavulohesta.

      Poista
  4. uskon ihan varmasti tuon olleen outoa... mutta herkullista :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä. Erilaista. Tuli mieleen viime kesänä kehittelemäni smetanainen lime-minttusilli. Pirun outoa, mutta hyvää. :-D

      Poista
  5. Tulee mieleen se chili-salmiakki-vadelmajäätelö! Onpa hauskat mausteet lohelle!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jahas, jahas... Ihan vahingossa saatoin tänään ostaa jäätelökoneen. :-D

      Poista
  6. Hui... enpä ihan heti olisi noita yhdistellyt, mutta mikäs siinä. Oudot yhdistelmät maistuvat usein yllättävän herkullisilta :-)
    Tosin meillä isäntä ei koskaan ole oppinut pitämään suomalaisesta salmiakista, joten taitaa tämä resepti jäädä meillä väliin. Saisi slaakin, jos menisin lykkäämään salmiakkia lemppariloheensa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, jos ei salmiakista tykkää niin ei toi kyllä taida sitten toimia.

      Poista
  7. Yllättävätkin jutut sopii graavaukseen, vain mielikuvitus on rajana. Salmiakki kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näköjään pitää antaa graavikalalle mahdollisuus. :-)

      Poista
  8. Onpas mielenkiintoinen makuyhdistelmä. Olen itse graavannut lohta punajuuren ja mustikan kanssa, mutta tämä tuli aivan uutena ajatuksena. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikka kuulostaa myös aika kivalta. Mä tykkään marjojen yhdistämisestä kalaan ja lihaan.

      Poista
  9. Vautsi - pakko vain yhtyä muiden kommentteihin mielenkiintoisesta makuyhdistelmästä. Mut siis miksei - täähän voi olla vaikka superhyvää!

    VastaaPoista
  10. Todella mielenkiintoinen makuyhdistelmä! salmiakista on kyllä moneksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salmiakista on. Lihaa oon sillä marinoinut jo monta vuotta, nyt on kalan vuoro.

      Poista
  11. Minäkin olen törmännyt tuohon salmiakkigraavaukseen. Pitäisiköhän uskaltatua kokeilemaan joulupöytään, vai onko liian erikoista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu miten pyhä asia joulupöytä on. :-D Mulla on joka vuosi joku uusi kokeilu joulupöydässä, joten mä tietty sanon, että kokeile ihmeessä! Tai pieni koe-erä ennen joulua. Viipaleina jos graavaa niin sitähän voi tehdä muutaman viipaleen. :-)

      Poista
  12. Olen ihastellut nyt näitä salmiakki-ihanuuksia ja miettinyt, josko sitä uskaltautuisi itsekkin :D

    VastaaPoista
  13. Sattumalta mä tein vähän vahingossa salmiakkigraavattua lohta, kun piti lakritsigraavata. Mun mielestä toimi hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta hupsoho, laku, salmiakki, mitä näitä nyt on... Mut joo, mäkin tykkäsin.

      Poista
  14. On kyllä niin mielenkiintoinen resepti, että pakko kokeilla. Rakastan salmiakkia!!!!

    VastaaPoista
  15. Aika villi idea kieltämättä, maistaisin mielelläni jos tulisi jossain vastaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä ostin tänään pizzan päälle kylmäsavulohta ja otin siitä pari viipaletta sivuun salmiakilla maustumaan. Pienet koe-erät on hyviä. :-)

      Poista
  16. Kylläpä on mielenkiintoinen yhdistelmä mutta en epäile yhtään että ei toimisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salmiakki, vadelma ja chili. Toimii, vaikka lohen kanssa. :-D

      Poista