perjantai 24. helmikuuta 2017

Vuohenjuusto-granaattiomenapizza

Oi kyllä. Kyllä, kyllä, kyllä. Täydellisen rasvainen, porsasmainen lomanaloitusherkku. Mistään resepteistä en ala nyt edes puhumaan. Ei pysty, maha niin täys pizzaa.

Sen verran sanon pannupizzan tekemisestä. Pannupizzan pystyy tehdä vallan mainiosti tavan pizzapohjasta. Idea tuli niin myöhään, ettei juuritaikinaa ehtinyt väkertää, joten ihan hiivalla kohotetulla taikinalla leivottiin. Mutta se pannupizza. Voi laittaa valurautapannun uuniin kuumenemaan samalla kun laittaa uunin päälle. Tai sitten voi tehdä niin kuin mä eli kun paistoin vuohenjuustot pannulla niin siitä vaan samalla laitoin kuumalle, rasvaiselle pannulle taikinan. Olin valmiiksi muotoillut sen suunnilleen pannun kokoiseksi ja siihen vaan pläts, pannulle ja painelin hieman muotoonsa.

Täytteet sitten. Tomaattikastiketta tämä yksilö ei ole nähnytkään vaan sen sijaan laitoin ranskankermaa. Reilusti suolattuja, paahdettuja pistaasipähkinöitä ja juustoraastetta ja pizza uuniin. Vuohenjuustot olin jo paistanut etukäteen ja juuri ennen kuin pizza oli valmis, lätkäisin ne vielä hetkeksi uuniin. Herkkupala pois uunista, päälle vielä rouhittua mustapippuria, granaattiomenansiemeniä, punaviini-balsamicosiirappia ja muutama basilikanlehti. Täydellistä. Kertakaikkiaan. 

14 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Mä olin himoinnut tuommosta jo monta päivää!

      Poista
  2. Oi mitkä täytteet, pakko kokeilla! Pistaaseja en olekaan vielä älynnyt pizzaan laittaa mutta varmasti toimivat tässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekaa kertaa maistoin moista Turussa eräässä ravintolassa. Jonka nimeä en muista. Mut hyvää on, pähkinät pehmenee uunissa yllättävän paljon.

      Poista
  3. Hauska idea yhdistää basilikaa ja granaattiomenaa pizzassa. Täytyy laittaa korvan taakse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikoita olisin halunnut mut eipä ollut pöllömpi vaihtoehto tuokaan.

      Poista
  4. Ihanat täytteet, minäkin olen monesti tehnyt samoilla täytteillä ja sopivat toisillee kivasti. Meillä alkoi hiihtoloma lapsilla ja pannupizzapäivä on suunnitelmissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on vähän niinku vuohenjuustosalaatti goes mättö. 😁

      Poista
  5. vuohenjuusto ja granaattiomenat pitsassa, yuuum!

    VastaaPoista
  6. Kuulostaapa varsinaiselta mättöpizzalta (vaikka siinä onkin keveitä granaattiomenan siemeniä) :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne muutama granaattiomenan siemen poista ranskankerman ja kahden juuston vaikutusta! 😁

      Poista
  7. On kyllä varsinainen juustopommi, eli varmasti hyvää :D

    VastaaPoista