Eli kuorin ja pilkoin kolme pientä, kiinteää perunaa ja kolme isohkoa porkkanaa. Lisäksi silppuilin yhden isohkon salottisipulin. Laitoin nämä kiehumaan veden ja ginisimpukoiden liemen sekoitukseen. Mukana tietty myös simpukoiden liemen sipulit ja valkosipulit. Lisäsin vielä puoli pakettia Koskenlaskijaa ja maustoin mustapippurilla. Kun juurekset oli kypsät, lisäsin simpukat ja paloitellun kylmäsavulohen. Kaikkinensa kalaa ja simpukoita oli ehkä n. 300 g. Vielä muutaman minuutin keittely ja valmiina on ihanan täyteläinen, aromikas keitto. Simpukoiden liemi todella antaa ihanan säväyksen tähän! Ihana pehmeän mausteinen cayenne tuntui suussa tuoden potkua kermaisen pehmeään liemeen. Lisäksi vielä paahdettua leipää, joka voideltiin simpukoiden valkosipuli-parmesandipillä. Ihan pikkusen parempi kalakeitto!
Otsikon mukaisesti minnin keittiössä kokeillaan. Valmiit reseptit on kauhistus, en edes omista desimittaa. Kokkaaminen on rentoutumista parhaimmillaan, myös silloin, kun oppiminen tapahtuu kantapään kautta. Siispä nautitaan lasillinen ruoanlaittoviiniä ja aletaan kokkaamaan.
torstai 9. maaliskuuta 2017
Simpukka-kylmäsavulohikeitto
Kas näin. Ginisimpukoiden jämistä syntyy herkullinen keitto! Vaikka tokihan tähän voi käyttää muutakin, vaikka ouzosimpukoita tai miten nyt on simpukat valmistanutkaan! Varmasti kasvisosastoon olisi voinut panostaa enemmänkin, mutta mä nyt tein aika pitkälle niistä ainesosista, mitä kotoa löytyi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hävikistä herkuksi ja millaiseksi! Nam :-)
VastaaPoistaNo kyllä vaan. Aiemmin oon tärvännyt ylijääneet simpukat pizzaan, mutta tää oli oikein erinomainen vaihtoehto!
Poistaoh mikä chowder <3
VastaaPoistaOkei, mun oli pakko googlettaa, mikä on chowder. 😁 Ja nyt kehitin itselleni himon pekonilla jalostettuun, oikein mausteiseen ja kermaiseen simpukkakeittoon...
PoistaMä en myöskään ala tätä leikkiä. Yhtään ei tuu missään blogissa vieraillessani mieleen, että jos vähän jois porkknamehua ja lähtis lenkille. Muita mielitekoja kyllä. Tämäkin keitto...
VastaaPoistaNo siis tuon Arielan kommentin seurauksena mulla on tuossa pöydällä oottamassa purkillinen savusimpukoita, sit on kylmäsavulohta ja pekonia... vähän harmittaa, etten löytänyt chorizoa, sen olisin mieluusti yhdistänyt tähän. Ja on kermaa ja on sulatejuustoa... Tiedän, mitä meillä syödään tänään. 😄
PoistaKiva idea. Nyt iski kauhea himotus simpukoihin.
VastaaPoista-Heidi
Olisinkohan mä saanut nyt simpukkahimoni tyydytettyä. Tänään tuo keitto olikin ihanaa pataa. 😋
PoistaMainio hävikistä herkuksi -toteutus!
VastaaPoistaVaihtelua kalakeittoon, eikä hullumpaa sellasta!
Poista