maanantai 14. elokuuta 2017

Lämmin salaatti eli perunan uusi elämä

Mä olen viime aikoina ihastunut lämpimiin salaatteihin. Ja varsiselleriin. Meille oli jäänyt yli keitettyjä varhaisperunoita ja siitä se sitten lähti... Mulle peruna on aina ollut vähän turhake. Mauton ja sellanen... turhake. Mieluummin tuhlaan nälkäni johonkin oikeasti hyvään. Nyt kuitenkin päätin kokeilla jotain vähän muuta. Litistin perunoita aavistuksen verran ja laitoin pannulle voita. Silleen melkosen rutkasti voita... Lisäksi pari yksikyntistä valkosipulia isoiksi paloiksi pilkottuna. Paistelin perunoita pitkän tovin, välillä vähän lisäsin voita. Pottujen rikottu rakenne suorastaan imaisin ihanan aromikkaan valkosipulivoin sisuksiinsa. Ihanaa. 



Niin että salaattiahan tämän piti olla. No, kanttarelleja olisi tehnyt mieli, mutta eipä näkynyt. No, menee ne purkkiherkkusienetkin paremman puutteessa. Varsiselleriä viipaleiksi, purjoa renkaiksi, herkkusieniä. Paistaminen voissa tai öljyssä niin kauan, että sienet saavat vähän väriä. Mausteiksi suolaa, mustapippuria, loraus valkoviinietikkaa ja ripaus ruskeaa sokeria. 

Ja koska tämä ruoka teeskentelee olevansa salaatti, laitetaan pohjalle jääsalaattia. Päälle kirsikkatomaattia, valkosipulilla maustetut perunat, paistettu kasvissekoitus, fetakuutioita ja päälle vielä vähän ruukkufenkolia ja retiisiviipaleita. Nättiä ja herkullista. Lisukkeena tai sellaisenaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti