tiistai 1. elokuuta 2017

Helppo ja herkullinen kahden suklaan mousse

Nythän kaikki kahden tai maksimissaan kolmen raaka-aineen jutut on hitti ja trendi ja kova sana ja hip. No mä olen nyt kerrankin ihan trendien harjalla tai jotain, koska mä tein kahden suklaan ja kolmen raaka-aineen suklaamoussea. Tästä ei kyllä varmaan mousse helpommaksi mene. No jos haluaa vain yhden suklaan moussea niin sitten selviää kahdella raaka-aineella.


No joo joo, noi koristehärpäkkeet sitten vielä lisäksi. Tästä satsista tulee neljä hyvinkin riittävää annosta. Valko- ja maitosuklaalla moussesta tulee todella makeaa, eli tätä ei isoa satsia tarvii. Joskus olen tehnyt tätä Lidlin 86-prosenttisesta suklaasta, silloin ollaan ihan eri sfääreissä. Silloin muuten marjana toimii hienosti vaikka puolukka. Mousseja voi maustaa haluamallaan tavalla, vaikka turkinpippurirouheella, chilillä, mariannerouheella tai vaikka appelsiininkuorella. Ja jos ranskankerman käyttö suklaamoussessa hirvittää, niin voidaanhan se toki vaihtaa vaahdotettuun kermaan. Itse tykkään enempi tästä versiosta. Tässä nyt kuitenkin perusohje kahden suklaan mousselle:

300 g ranskankermaa
100 g maitosuklaata tai tummaa suklaata
100 g valkosuklaata

Vaahdota ranskankerma. Kyllä, ranskankerma vaahdottuu melkoisen helposti vaikka sähkövatkaimella. Sulata suklaat erikseen, joko mikrossa hyvin miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Sekoita puolet ranskankermasta maitosuklaaseen, puolet valkosuklaaseen. Lusikoi vaahdot annoskulhoihin ja koristele halutessasi kuvioita cocktailtikulla. Anna moussen levätä jääkaapissa mielellään vähintään puoli tuntia, vallan hyvin vaikka seuraavaan päivään. Koristele marjoilla ja vaikka mintunlehdillä. Nauti. 

Eipä jälkkäri juuri tästä helpommaksi mene. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti