Ja sellaisen täytteen kehitin. Pullataikinan nyt tein ilman reseptiä, siihen ohjeita löytyy jokaisesta vehnäjauhopussistakin. Tästä tuli täytettä puolen litran taikinaan. Mutta se täyte. Nyt täyte oli se juttu. Täytteessä oli
n. 150 g voita sulatettuna
1-1,5 dl vanilijakreemijauhetta (paistonkestävää)
1 pieni (n. 100 g) purkki makeutettua kondensoitua maitoa
Sekoita täytteen ainesosat. Kauli kohotettu pullataikina paksuksi levyksi ja levitä täyte taikinalle. Rullaa taikina kuten tekisit korvapuusteja. Leikkaa n. 3 cm paksuiksi siivuiksi ja lado siivut voideltuun uunivuokaan. Itse laitoin päälle vielä reilusti sulatettuun voihin sekoitettua ruokosokeria. Yhtään ei liioitella makeutta, ei... Paista 200-asteisessa uunissa n. 30-35 minuuttia. Itse laitoin reilu 20 minuutin kuluttua uunin pienemmälle, ettei pinta ruskistu liikaa. Tästä tuli ylitsetursuava boston uunivuokaan, luultavasti sellaisia siivon näköisiä bostonkakkuja kakkuvuokaan tästä tulisi kaksi kappaletta. Tällöin paistoaika on n. 20-25 minuuttia.
Mun leipomukset on aina vähintäänkin kyseenalaisen näköisiä kyllä, mutta kuten tuosta leikatusta palasesta näkee, täyte on miltei imeytynyt taikinaan ja pulla oli juuri sellaista ihanan, suorastaan syntisen tahmaisen pehmeää ja kondensoitu maito toi siihen ihanan kinuskisen vivahteen.
Jotain voinee pullan herkullisuudesta päätellä siitäkin, että tämä puolen litran taikinaan leivottu kakku katosi ennätysvauhtia. Kun pulla oli valmista kahdeksalta illalla, niin seuraavana päivänä kuudelta se oli ikään kuin finito. Loppu. Ei ole enää. Ja mä sentään olin töissä koko päivän. Ja me ollaan nukuttukin! Eli käytännössä mä syytän noita kahta syöjää siitä, että se vaan katosi. Just perfect!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti