sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Okashi-melonia ja manchegoa

Viime maanantaina se alkoi. Työt siis. Lyhykäisen loman jälkeen alkoi arkinen aherrus. Haahuillessani kauppassa lounastarvikkeita etsimässä päätin, että loppukoot loma, mutta mä ainakin syön herkkulounaat! En ole ikinä oikein lämmennyt meloneille vesimelonia lukuunottamatta, mutta nyt iskin silmäni pieneen sievään meloniin, jossa oli tarra "Okashi". No, kokeillaanpa. Ostelin kaikenlaisia asioita okashi-melonin lisäksi, muun muassa mukaan tuli manchego-juustoa. Työlounaani koostuikin sitten tapas-henkisestä lautasesta. Monta päivää. Oli pepperoni-viipaleita, kirsikkatomaatteja, paprikaa, ilmakuivattua kinkkua ja sitä okashi-melonia ja manchegoa. Ja siinäpä olikin lyömätön yhdistelmä.

Jo sellaisenaan juusto ja meloni on riittävä herkku. Melonin ihanan kiinteä, pehmeä rakenne ja makea maku toimii täydellisesti kovan, suolaisen juuston parina. Tämä yhdistelmä osui mun makuhermooni ihan kertapuraisulla. Iso palanen mehukasta melonia ja pala juustoa. Ihanaa. Tänään kävin vielä mökillä katsastamassa mustikkatilanteen ja kaupasta tuli mukaan ihanan tuoksuista sitruunamelissaa. On helppo ja ihanan yksinkertainen herkku. Simppeliä, mutta äärettömän herkullista. Sellaisenaan tai osana tapas-lajitelmaa. Mustikoilla tai ilman. Mä vaan hymyilen ja syön. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti