sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Ravintola Cikada, Maarianhamina

Kun laiva tulee Maarianhaminaan kahden aikaan ja syötynä on vain aamiainen, alkaa nälkä olla jo melkoinen. Maarianhaminan reissuun lapsi valitsi hotellin tasan yhden asian perusteella; siinä on uima-allas. No, mikäs siinä. Hotellin edullinen hinta houkutteli minuakin, joten hotellimme matkalla on Cikada. No, laivalta paineltiin suoraan hotelliin, joka sijaitsee aivan Viikkarin terminaalin lähellä, vastapäätä merimuseota. Kuten sanoin, nälkä alkoi olla huutava, joten päädyttiin helppoon ratkaisuun ja hotellin ravintolaan. 

Tarjolla oli lounasta kello 17 asti, mikä hieman hämmensi. Ravintolan sisustus ja yleisilme oli samanlainen kuin hotellin muutenkin eli jo parhaat päivänsä nähnyt, mutta kuitenkin siisti. Menimme ravintolaan hieman katselemaan ja ihmettelemään, että mitenkäs tämä nyt meneekään. Kysyimme tiskin takana olevalta tarjoilijalta menua ja siinä sitten hetken olikin säätöä, kun lounasmenua ei löytynyt, mutta keittiön puolelta huudeltiin, mitä on tarjolla. Minä valitsin burgerin juustolla ja pekonilla, puoliso otti  fish and chips ja lapselle otettiin lastenlistalta burgeri. Puoliso otti juomaksi Stallhagenin oluen ja minä ja jälkikasvu joimme vettä. Loppusumma oli 40 €. 

Ruoat tuli pöytään todella nopeasti, ei varmasti kymmentä minuuttia odotettu. Burgerisämpylä oli hyvä, pihvi oli hyvä vaikka ehkä aavistuksen verran liian suolainen, burgerissa oli hyvät salaatit. Ranskalaiset oli perussettiä, tarjolla olleessa majoneesissa oli joku jännä maku, joka ei ihan mun makunystyröihini osunut. Burgerissa ollut pekoni oli todella voimakkaasti savun makuinen. Puoliso, joka pekonista tykkää, piti tästä kovasti. Hassua oli se, että mun ja lapsen annokset oli pekonia lukuunottamatta täsmälleen samanlaiset ja silmämääräisesti samankokoisetkin. Aikuisten annoksen pekoni teki burgerista kolme euroa kalliimman. 


Fish and chips oli ilmeisesti turskaa. Puolison lausunnon mukaan hyvää sellaista. Maistoin kalaa ja kastiketta, kastike kyllä olikin oikein mainiota. Kala oli mielestäni ihan ok, ei maatamullistavaa, mutta ihan syötävää. 


Kahvi ei lounaaseen kuulunut. Kokonaisuutena lounas oli ihan hyvä. Hieman kasari, kuten koko hotelli. Yhtenä annoksena olisi muuten ollut metsästäjänleipä, jota olisi ihan nostalgiamielessä tehnyt mieli maistaa. Ei mitään ruokailoittelua, mutta ihan kelpo vatsantäytettä kuitenkin. Ihan kuten hotellikin, ei mikään ihmeellinen, mutta ajaa asiansa edulliseen hintaan. Ja uima-allas nyt tietty miellyttää jälkikasvua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti