Siinähän se kaikessa yksinkertaisuudessaan on.
Tässä suurin piirtein taikinan ohje kolmeen isoon lettuun:
1 kananmuna
n. 2 dl nestettä (skumppaa, omenamehua tai yhdistelmä kumpaakin)
n. 1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
(ruoko)sokeria maun mukaan
Sekoita kananmunista rakenne rikki. Lisää neste tai jos käytät kuohuviiniä, säästä n. puolet skumpasta lisättäväksi ihan viimeisenä. Sekoita taikinaan kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota n. vartti. Lopuksi lisää loppu kuohuviini ja sekoita varovasti. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Paista letut.
Parhaat letuthan paistetaan voilla, valurautapannulla. Tietysti jos maidottomuus on se juttu, pitää käyttää margariinia. Mun tapa saada letut rapeiksi ja pitsireunaisiksi on se, että teen löysähköä taikinaa ja valutan taikinan pannulle ohuena nauhana. Itse tykkään melko tummista lettusista, kuten kuvasta näkyy. Lisukkeena oli itsetehtyä kirsikkahilloa. Pikkunen upgrade perinteiselle iltaherkulle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti