torstai 13. heinäkuuta 2017

Ravintola Indigo, Maarianhamina

Iltana eräänä Maarianhaminassa halusimme illalla syömään. Jotain rentoa, jotain mukavaa. Olin aiemmin käynyt syömässä ravintola Indigossa ja pidin heidän burgeristaan. Sinne siis. Hieman kylmäsi, kun netin perusteella näytti, että burgeria on vain kesämenussa, joka tarjoillaan terassilla. Jaa että terassilla? No täällä sataa vettä ja on ihan helkkarin kylmä, että tuota... No, rohkeasti kuitenkin päätettiin mennä paikalle.

Menimme ensin ravintolan puolella ja kun kysyin kesämenusta, meidät passitettiin sinne terdelle. Luulen, että ilmeeni kertoi ihan riittävästi, kun tarjoilija lohdutti, että se terassi on katettu ja siellä on lämpölamput, siellä on ihan mukavaa! No näin olikin. Listat tuotiin pöytään nopeasti, vaikka ei meidän porukalla tarvinnut oikeastaan edes listaa katsoa. Mulle ja miehelle burgerit ja lapsi nyt syö tartarpihvin, jos sellaista vaan on tarjolla. Tartarpihviä oli itse asiassa tarjolla kahdessa koossa, joista lapsi valitsi isomman, 120 g pihvin. 

Aloitetaan kuitenkin burgereista. Olin aiemmin syönyt ravintolassa saman annoksen ja odotukset oli korkealla. Listan mukaan pihvi tarjotaan mediumina, mutta nyt oli kyllä pihvi livahtanut miltei läpikypsäksi. Raa'an pihvin ystävälle tämä oli rehellisesti sanottuna pettymys. Jälleen kerran nälkä vei voiton enkä alkanut pihvin kypsyydestä valittamaan, kunhan perisuomalaisen tyhmään tapaan jurputan sitten asiasta netissä. Muutenkin annos oli koottu melkoisen erikoisen näköiseksi, vihreää ja punaista olisi saanut olla enemmän ja karamellisoitu sipulikin oli jotenkin lötsähtänyttä. Ihan ok burgeri, mutta aiemman kokemuksen perusteella odotin parempaa. Melkomoinen tötterö. 


Tartarpihvi sen sijaan oli herkullinen. Tai no, mä en juurikaan saanut pihviä maistaa, mutta lisukkeita kyllä. Miinuksena pöydässä olevat suola- ja pippurisirottimet olivat hauskan näköiset, mutta pirun epäkäytännölliset kun pippuria sitten helposti holahti melko reippaasti. Tartar tarjoiltiin piparjuuri- ja tryffelimoussen ja vihreän salaatin kanssa. Mousse oli herkullista, ehkä piparjuuri olisi saanut olla voimakkaampi. Liha... noh, siitä en päässyt käsitykseen, lapseni on hyvin tarkka raaoista lihanpalasistaan, hän syö ne mieluusti itse. Mutta ei se varmasti pahaa ollut, kun se hävisi. Pientä kritiikkiä minikulinaristi antoi siitä, että liha oli myllyn läpi jauhettu, kun "äiti silppuaa lihan itse". Annos oli nätti. 


Kesäterassi oli rennon illanvieton ja ruokailun paikka. Kaksi burgeria, iso tartar ja miehen limsa köyhdyttivät lompakkoa n. 55 euron verran. Annoksista tartar oli selvästi parempi, mutta ei burgerkaan huono ollut. 


10 kommenttia:

  1. Maarianhaminassa on tullut syötyä joskus vuosia sitten purjehdusreissulla. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Aika pieni pihvi versus leipä? Näin niin kuin kuvan perusteella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihvi oli kyllä hurjan paksu ja asettelu oli vähän kummallinen, pihvi siinä sivussa. Että joo, lihaa oli kyllä, mutta olishan sen voinut hieman toisin muotoilla.

      Poista
  3. Lämpölamput ovat kyllä ihan mahtava keksintö. Niiden voimin pääsee aika pitkälle Suomenkin suvessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja joskus talvellakin. Ollaan joskus pidetty uutenavuonna grillijuhlat. 😁

      Poista
  4. Tartar näyttää tosi herkulliselta. On tosi valitettavaa, että osa ravintoloista heittää kesämenuihin täysin ala-arvoisia esityksiä ihan kuin makuaisti olisi jotenkin huonompi ulkosalla. Onneksi ei sentään kaikki. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä noista kahdesta tartar oli ehdottomasti parempi. En kyllä kanssa ymmärrä tuota, että kesämenut on joskus mitä sattuu. Ja jos halutaankin tehdä simppelimpää ruokaa, niin eihän sen silti tarvii olla huonompaa.

      Poista
  5. Aika hassun näköinen burgeri suorastaan ja harmillista, kun makukaan ei kohtaa. Mua hieman naurattaa tuo yhdistelmä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä ees ollu mikään omituinen kuvakulma. Burgeri tosiaan oli just niin kummallisen näköinen kuin miltä se näyttääkin.

      Poista