perjantai 30. syyskuuta 2016

Bulgursalaattia, paahdettua luumua ja vuohenjuustoa


Idea tähän salaattiin tuli ystävän lasten synttäreiltä ja tästä blogista. Maistoin bulguria ensimmäistä kertaa eräillä synttärikutsuilla ja ihastuin suuresti. Halusin salaatista hieman ruokaisampaa ja mieleeni oli jäänyt ajatus paahdetuista luumuista salaatissa. Siispä kokeilemaan.

Bulgurin valmistin kiltisti pakkauksen ohjeen mukaan. Kun bulgur oli jäähtynyt, sekoitin siihen reilusti kastiketta, jossa oli sauvasekoittimella muhjattu reilusti valkosipulia, suolaa, mustapippuria, limemehua, tuoretta minttua, ripaus ruskeaa sokeria ja oliiviöljyä. Luumut leikkasin kahtia ja laitoin pellille kuori ylöspäin. Paahdoin niitä n. 200-asteisessa uunissa n. 10 min. Annoin luumujen jäähtyä ja irroitin niistä kuoret ja kivet. Pilkoin kirsikkatomaatteja, nyhdin herneenversoja ja tuoretta minttua ja sekoitin ne bulgurseokseen. Bulgur lautaselle, päälle luumut, vuohenjuustoa, pinjansiemeniä ja vielä vähän minttua. 

Ihan älyttömän herkullista! 

18 kommenttia:

  1. Herkkua! Mullakin on kokeilulistalla nämä paahdetut luumut salaatissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi herkkua. Luumut on yleisesti mulla aika vähällä käytöllä, mutta tää toimi!

      Poista
  2. Paahdetut luumut kuulostaa hyvältä! Onkin helpompi irroittaa kivet, kun paahtaa ensin, enpä ole tullut ajatelleeksi.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Mäkin ihastuin paahdettuihin luumuihin, kuullostaa niin hyvältä ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä. Näitähän vois laittaa vaikka mihin.

      Poista
  5. Mäkin ihastuin paahdettuihin luumuihin, kuullostaa niin hyvältä ��

    VastaaPoista
  6. Bulgur on kyllä hyvä pohja kulhoruoille ja salaateille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on tosiaan mulle ihan uus tuttavuus. Mutta kyllä pääsi jatkoon ehdottomasti!

      Poista
  7. Luumut ja pienet paahdetut kriikunat on herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kriikuna, tuo tuntematon. Siis oonhan mä saattanut sitä syödä, luullut vaan luumuksi...

      Poista
  8. Oi, mä tykkään bulgurista tosi paljon! Paahdetut luumut ja vuohenjuusto kuulostaa hyvältä yhdistelmältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kyllä oli hyvä yhdistelmä. Mä olen muutenkin makean ja suolaisen yhdistelmän ystävä.

      Poista
  9. Paahdetut luumut bulgurin joukossa kuulostaa tosi hyvältä idealta, täytyypä testata! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsehän lainasin idean muualta, mutta oli kyllä niin hyvä idea, että ehdottomasti kiertoon!

      Poista