sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Ruokamatkalla Tallinnassa

Tämä viikonloppu vietettiin puolison kanssa Tallinnassa. Miniloman tavoite oli syödä hyvin, ehkä vähän juodakin ja vaan rentoutua. Uusi tutustumiskohde oli Telliskivi Loomelinnak.


Perjantaina oltiin perillä vasta alkuillasta, siispä melkein suoraan päivälliselle. Ravintolaksi olin valinnut Korsaarin, valintaperusteina kiinnostava ruokalista, hauska merirosviteema ja hyvät arvostelut Trip Advisorissa. Pieni skeptisyys vaivasi kuitenkin mieltä. Noh....
Ravintola sijaitsi vanhassa kaupungissa. Sisään mentiin erään pubin ovesta, mutta pian paikalle tuli merirosvoasuinen mies ja johdatteli meidät kellariin. Sisustus oli yksityiskohtia myöten niin överi, että se oli jo hieno.






Alkudrinkeiksi otettiin GT:t. Raa'an lihan ystävänä otin alkuruoaksi tartarpihvin (josta kyllä olin lukenut yhden huonon arvostelun), puoliso valitsi krokotiilisalaatin. Tilasimme samalla pääruoat ja vähän yllättäen tarjoilija suositteli vain yhtä viiniä meille molemmille, läpi aterian. Mikäs siinä. No, mun tartarpihvi oli sen huonon arvion veroinen. Rakenne kertoi, että lihan seassa oli jotain kastiketta. Ja maku kertoi, että se kastike saattoi olla jopa ketsuppia. Lisukkeina oli sipulia, paahdettua leipää ja kaprista. Ei jatkoon. Miehen salaatti sen sijaan oli ihan hyvä. 






Pääruoaksi minä tilasin rapuburgerin, miehelle dorado (kultaotsa-ahven?) ja tryffeliöljyllä maustettu perunasose. Kalakranttu puolisoni piti kalasta ja sen yksinkertaisista mauista. Myös perunasose oli oikein hyvää. Mun burgeri sen sijaan oli pettymys. Kookos-mango-chilikastike oli mietoa, mutta oikein hyvää. Rapupihvikin maistui ihan ok:lta, mutta se ei kyllä ollut saanut minkäänlaista rapeaa paistopintaa. Puoliso sanoi rakennetta kumimaiseksi. Annoksen paras anti oli se, että mulle tuli hirveä hinku toteuttaa annos paljon paremmin.






Edes jälkkärille ei tarjoilija ehdottanut eri viiniä. Itse en viineistä mitään tajua, mutta haluan, että ravintolassa joku tajuaa. No, puoliso otti suklaafondantin, joka oli perushyvä ilman jujua. Mä otin korsaarin jälkiruoan, jossa oli kirsikkasorbettia ja pistaasimoussea. Tilatessa tarjoilija sanoi, että annoksessa kestää 20 min, mutta annos oli kyllä odottelun arvoinen. Ehdottomasti aterian paras annos. Lompakkoon aterian vaikutus oli 116 €. Lopputulema oli se, että skeptisyyteni oli perusteltua. Osa annoksista oli hyviä tai oikein hyviä, osa jotain ihan muuta. Hyvin epätasaista.






Yöpaikkana meillä oli hotelli Nordic Forum osin hyvän sijainnin, osin herkullisen aamiaisen vuoksi. Aivan loistavaa.





Telliskivi Loomelinnak löytyi, matkalla myös pari toria ja muutama neuvostohenkinen vanhan tavaran liike. Paluu 90-luvun alun Tallinnaan. Ruokapaikkoja oli joka lähtöön, me valittiin lounaaksi burgerit hassulta konttiravintoloiden keskittymästä. Tarjolla olisi ollut myös cupcakeja, vietnamilaista (?), fish and chipsejä ja kebabia. Burgerkojusta ei saanut olutta, mutta myyjä ohjeisti meidät viereiseen olut- ja viinimyymälään, jossa olikin sitten valikoimaa. Kaikkiaan kiva käyntipaikka pikkuputiikkeineen. Paluumatkalla poikettiin vielä Vivian Vaun kenkäkauppaan, mutta nyt ei ollut kaikkein ihanimmista mulle sopivaa kokoa.









Lauantai-illalle olin varannut pöydän Dominicin. Kolmas kerta tuossa ravintolassa ja odotukset olivat korkealla. Myös tämä ravintola on vanhassa kaupungissa, sisustus on tyylikäs ja ilmapiiri rennon tyylikäs. Alkuun taas Gin Tonicit. Ja ennen alkuruokaa tuli keittiömestarin tervehdys, jonka sisältö meni valitettavasti multa ohi, mutta se oli ihana.


Tarjoilijalle annettiin haastetta, puolisoni halusi juoda olutta. Minulle viiniä. Sanoimme ihan alkuun, että meille voi valita sopivat juomat ja tarjoilija ehdottikin, että hän tuo laseittain annoksiin sopivat juomat. Juuri näin. Puolisoni alkuun kampasimpukoita ja rapurisottoa, juomana oli joku hyvin kevyt olut. Kampasimpukat oli tummahkoksi paistettu, mutta itse pidän sitä vain hyvänä asiana ja risotto ihanan kermaista. Mun suolattomaan makuuni annos oli aavistuksen liian suolainen. Mä valitsin vitello tonnaton, juomaksi tuli valkoviiniä. Herkullista. Maut toimi hyvin yhteen, raikkautta ja rakennetta annokseen tuli kasviksista ja pinjansiemenistä. Annos oli myös kaunis. Ennen pääruokia pöytään tuotiin täydellinen yhdistelmä raikkautta, makeutta ja kirpeyttä, eli sitruunasorbettia proseccolla.






Pääruoaksi puoliso otti maksaa, kateenkorvaa ja sienigratiinia. Juomaksi tuli paikallinen, hyvin hedelmäisen tuoksuinen olut. Itse en maksasta isommin välitä, mutta olihan se hyvää. Itse tilasin ankkaa, päärynää, kirsikkakastiketta ja polentaa. Mä olen tuosta ravintolasta saanut muitakin ideoita (ekan kerran olen syönyt ankkaa juuri tuolla, samoin vuohenjuustovaahtoidea on heiltä pöllitty) ja tuo polenta menee nyt tutustuttavien asioiden listalle. Koko annos oli vaan niin hyvä, punaviiniä myöten. 






Jälkiruoaksi kumpikin otti vuohenjuusto-valkosuklaavaahdon mantelikeksillä ja mangosorbetilla. Tässä puoliso joutui jo joustamaan oluen juomisesta, meille tuotiin virolaista makeaa omenaviiniä. 



Makuyhdistelmät saivat hymyn huulille, ei voi mitään. Täydellinen päätös erinomaiselle aterialle. Dominic ei vaan petä. Aikaa ateriaan meni 2,5 tuntia, joten kiire ei pidä olla. Annokset tulevat melko verkkaiseen tahtiin. Sen puoliso kyllä sanoi, että vaikkakin oluet oli hyvin huolellisesti valittu, ihan samanlaisiin makuyhdistelmiin ei päässyt kuin viineillä. Mutta jos muuten juo mieluummin olutta, niin hyvin juomat kuitenkin toimi. Aterialle tuli hintaa 120 €. Eli saman hintatason paikka kuin Korsaar, mutta oikeasti, Korsaarissa osa viehätystä toki on hyvin erikoisessa miljöössä, mutta jos haluaa takuuvarmasti erinomaista ruokaa erinomaisella hinta-laatusuhteella niin suosittelen Dominicia.

Sellainen reissu. Aivan loistava.











26 kommenttia:

  1. Tallinnassa suosittelen jättämään kaikki teemaravintolat sivuun - niin paljon sellä on ihan "oikeita" hyviä ravintoloitakin :-)

    Dominic on ollut omaan makuuni hieman epätasainen, mutta ei huonoimmasta päästä missään nimessä. Olisi tosin ollut hauska kuulla vähän enemmän aterioile paritetuista viineistä pelkän värin lisäksi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun oma viinientuntemus on aika liki pyöreä nolla, joten mä en osaa sillä puolella vaatia oikein mitään. :-D Riittää, että yhdistelmä toimii. Viineistä olisi hieno oppia lisää, mutta jotenkin tuntuu tosi monimutkaiselta maailmalta.

      Joskus olisi kiva mennä Tallinnassa johonkin superhyvään paikkaan, mutta sitten aina joskus tulee hintaluokka vastaan. Rataskaevua pitäisi kokeilla, sitä on niin paljon kehuttu. Nyt mentiin tuttuun ja turvalliseen kun toisena päivänä kokeiltiin. :-)

      Poista
  2. On aina kiva lukea näitä ravintola-arvoita. Antaa vähän osviittaa, kun itse lähtee etsimään ravintoloita mitä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä mäkin aina lueskelen. Välillä tuntuu, että se suunnittelu on puoli ruokaa. Mut tietty on kiva tietää, että minkä "tasoinen" ruokailija tekstin on kirjoittanut ja mä nyt en ole mikään kovin suuri hifistelijä. Haluaisin kyllä olla, kovasti opettelen. :-D

      Poista
  3. Juuri ollaan varaamassa reissua Tallinnaan. Siitä on todella kauan kun viimeksi siellä piipahdin. Oli mukava lukea juttusi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinna on aina kiva. Just juteltiin, että siellä saisi helposti viikon menemään, ainakin jos olisi auto käytössä.

      Poista
  4. Aika huima ero siinä mitä samalla rahalla voi saada eri ravintolassa! Meilläkin on Tallinnan reissu suunnitteilla, ehkä jo ensi viikonlopuksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä, tuota ruoan tason eroa tuumattiin itsekin. Kyllä Korsaarissa osa hintaa oli teemasta.

      Poista
  5. Ihana positiivinen asenne: "Annoksen paras anti oli se, että mulle tuli hirveä hinku toteuttaa annos paljon paremmin."

    Tallinna on kyllä ihana! Harmi, että suorat lennot Oulusta Tallinnaan päättyivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No heh, pakko oli aloittaa kokeilu! Täydellinen rapupihvi vielä odottaa reseptiään...

      Poista
  6. Telliskivi on kyllä niin kiva alue, sinne suunnistan joka kerta kun käydään Tallinnassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ollut koskaan käynyt. Mutta varmasti menen uudestaan!

      Poista
  7. Tosi pitkä aika kun olen viimeksi käynyt Tallinnassa, mutta taitaa olla aika käydä, kun jokaine blogi pursuaa toinen toistaan herkullisempia ravintolavinkkejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä. Kun ei se nyt niiiiin iso kaupunki ole, mutta ravintoloita - ja hyviä sellaisia - tuntuu riittävän!

      Poista
  8. Teemaravintolat ovat hauskoja, varsinkin lasten kanssa, mutta ruoka saisi kyllä sitten olla myös tasokasta. Tosin aika paljon saattaa antaa anteeksi, jos mennään edes teeman mukaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olihan tuo Korsaar tietynlainen elämys. Ja jos annosvalinnat sattui osumaan kohdilleen niin hyväkin. Mut... Niin.

      Poista
  9. Hee, oottekohan te käyneet SIP:issä - se on ihan parhaita olutkauppoja Tallinnassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sehän se olikin! Oli kyllä aika huikeat valikoimat.

      Poista
  10. Itse olin pari vuotta sitten Pariisin Disneylandissa Pirates of the Caribbean -teemaravintolassa, tuli vähän sama fiilis tästä. Hieno oli miljöö mutta ruoka aika kamalaa. :D Toisaalta muu tarjonta oli lähinnä ranskalaisia ja hamppareita että sikäli..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, toki aina miettii mihin vertaa. Mut jos raaka-aineet on hyvät, niin harmittaa jos toteutus on vähän blaah.

      Poista
  11. Tallinnan ravintolatarjonnassa on kyllä tapahtunut paljon hyvää viime vuosina. Suosittelen kokeilemaan ensi kerralla SALT:ia ja Tuljakia, ainakin! Nordic Forum on ollut myös meidän suosikkihotellimme jonkin aikaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SALT ja Tuljak on molemmat olleet mun "pitäis kokeilla"-listalla. Ehkä mä vielä joskus.

      Poista
  12. Tallinnaan on varmasti tullut jo paljon uusiakin ravintoloita, mutta tässä vielä suhteellisen hyvin kutinsa pitävä lista blogissani vuodelta 2015:

    http://liemessa.blogspot.fi/2015/02/tallinnan-parhaat-ravintolat.html

    Kiva kuulla että tuo toisen illan ravintola korjasi tilannetta ja matka oli onnistunut! Tallinna on ihan mahtava ruokamatkailukaupunki nykyään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuonhan olin jo lukenutkin. Osa reissujen ihanuutta on etukäteissuunnittelu ja mikäs sen mukavampi tapa kuin lueskella ruokablogeja!

      Poista
  13. Tallinnan vinkit on aina hyviä. Itse olen matkustellut siellä hyvin vähän, mutta juuri suunnittelen yllätysmatkaa sinne :) Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinna on aina kiva! Tietty helppo piipahtaa kun asuu suht lähellä Helsinkiä, joten voi mennä päiväretkellekin.

      Poista