perjantai 6. tammikuuta 2017

Rosmariinilla maustettua silli-puolukkajäätelöä ja paistettua perunaa

Kaikessa omituisuudessaan niin herkullista. Voi kyllä. Tämä on varsinainen sillisalaatti. Olin lukenut sillijäätelöstä ja olin lukenut puolukkasillistä, joten miksikäs ei yhdistää näitä. 


Ostin pari kevyesti suolattua sillifilettä, liotin niitä parisen tuntia ja kuivasin. Leikkasin sillit ihan pieneksi silpuksi. Vaahdotin n. 1,5 dl kuohukermaa ja sekoitin siihen purkin smetanaa. Survoin ehkä desin verran  puolukkaa siivilän läpi ja  yhdistin siivilän läpi tulleen muhjun kermasmetanaan. Vielä pari salottisipulia ihan hienoksi silputtuna, reilusti kuivattua rosmariinia, mustapippuria ja ripaus ruskeaa sokeria sekä tietysti sillisilppu ja sekoitus. Koko komeus pakastinrasiaan ja pakkaseen. Sekoitin massaa pari kertaa pakastamisen aikana. Parhaimmillaan jäätelö oli kun se oli juuri jäätymässä, mutta varsin hyvää myöhemminkin. Jäätelön vaan piti antaa sulaa liki puoli tuntia, jotta siitä sai pyöräyteltyä palloja. Lisukkeena kuorineen paistettua perunaa. Pesin kiinteän perunan hyvin, leikkasin vajaa sentin paksuisiksi viipaleiksi ja paistoin miedolla lämmöllä kypsiksi. Perunoissa oli mausteena vain suola, mutta annokseen laitoin vielä tuoretta tilliä ja hitusen mustapippuria. 

Uskokaa tai älkää, mutta todellista herkkua, kaverina vielä lasillinen rutikuivaa proseccoa. Herkullista. 

14 kommenttia:

  1. Sillijäätelöä olen joskus itsekin kokeillut, ja tykännyt kovasti, mutta puolukan lisääminen siihen kuulostaa vieläkin herkullisemmalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolukka kyllä toimi tuohon tosi hyvin. Rosmariini vielä toi kivaa vivahdetta.

      Poista
  2. mmm... ihan varmasti on ollut hyvää! Mielenkiintoinen yhdistelmä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä. Tätä oli hauska ideoida. Mielessäni maistelin, mikä yrtti toimisi puolukan kanssa ja rosmariinihan se oli. :-)

      Poista
  3. Mielenkiintoinen yhdistelmä tosiaan. Tätä kannattaisi varmasti kokeilla!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Smetana ja sillihän toimii aina ja puolukka toi kivaa kirpeyttä suolaiseen kalaan.

      Poista
  4. No jopas on :D Juurikin sillijäätelöstä lukeneena ehdin vähän sulatella ajatusta, mutta sitten vielä puolukoita sekaan :o. Mutta jos niin sanot, että hyvää on, niin onhan se uskottava :) Onhan pekonijätskikin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt mulle tuli mieliteko kokeilla pekonijädeä! :-D

      Poista
  5. Sillijäätelö kuulostaa kyllä niin erikoiselta, että en ole (vielä) uskaltautunut sitä kokeilemaan, vaikka Riikan Vatsasekaisin kilinkolin-blogissa reseptin näinkin tuossa ennen joulua. Jos se saa peukkua muiltakin, niin kai sitä pitäisi uskaltautua kokeilemaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, sieltähän mäkin sillijädeen tutustuin. Eri mausteilla tosin. Mä vähän yhdistelin.

      Poista
  6. Sillijäätelö kuullostaa aivan hirveältä, mutta kun reseptin lukee ajatuksella niin eihän se ole ollenkaan kamalaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No täytyy myöntää, että eka ajatus oli "Hyiiiii...". Mutta tosiaan mä maistelin tuota mun silliasiaa jo ennen jäädyttämistä ja se oli vaan kertakaikkisen herkullista niinkin. :-) Sehän on vaan oikeastaan maustettua kerma-smetanasilliä jäädytettynä.

      Poista
  7. Sillijäätelöstä olen kuullut monta kertaa, mutten ole vielä sellaista onnistunut maistamaan - saatikka tekemään! Hatun nosto, tuo on taatusti herkkua :)

    VastaaPoista
  8. No toi oli kyllä niin helppo ja nopea tehdä, että tuumasta toimeen!

    VastaaPoista