Brulee kehkeytyi näin:
100-200 g 86 % suklaata
6 dl kuohukermaa
ruskeaa sokeria maun mukaan (ja vanilijasokeria)
neljä keltuaista
ripaus suolaa
Kuumenna kattilassa kerma ja sokeri ja sulata siihen suklaa. Kuumenna uuni n. 120-asteiseksi. Anna seoksen hieman jäähtyä. Vatkaa kevyesti neljä keltuaista ja vatkaa suklaaseos keltuaisten sekaan. Kaada annosvuokiin ja laita vuoat syvälle uunipellille. Laita pelti uuniin ja kaada pellille vettä niin, että vesiraja on suunnilleen vuokien puolivälissä. Kypsennä n. tunti niin, että bruleet ovat kevyen tytiseviä. Jäähdytä. Itse laitoin nyt 200 g suklaata ja maku oli täyteläisen suklainen, mutta rakenne meni tönköksi. Vähemmällä suklaalla rakenne pysyisi pehmeämpänä. Eli tasapainoilua rakenteen ja suklaan välillä.
Kastike on kaikessa yksinkertaisuudessaan sulatettua valkosuklaata ja ranskankermaa. Päälle sitten jäisiä puolukoita, tilliä ja pikkuisen puffattua ohraa. Ei kuulkaas hullumpaa, ei ollenkaan. Nyt kun vielä huomenissa saa tän kanssa kunnon jälkkäriviinin niin taitaa tulla aika herkku päätös meidän aterialle. Valkosuklaa ja puolukka, tumma suklaa ja tilli. Kaikki yhdessä sulassa sovussa. Mä vaan olen niin loputtoman ihastunut näihin yhdistelmiin.
Cremè bruléet <3
VastaaPoistaNo niinpä. Ja helppoakin se on!
PoistaTILLIÄ! Kuulostaa jännältä. Tosi jännältä.
VastaaPoistaMä oon täysin hurahtanut tuohon yhdistelmään.
PoistaHuh mikä herkku : ) Enpä ole koskaan suklaista creme bruleeta maistanut, mutta arvaas tyhjenisikö useampi kippo - suklaa-addikti kun olen!
VastaaPoistaToi on kyllä melkoisen tuhti pakkaus... 😄
Poista"Suklainen" sai jo kuolan valumaan. Tilli on mielenkiintoinen lisäys!
VastaaPoistaOn kyllä. Mun makuun oikein passeli. Ja tää on tuolla isommalla suklaamäärällä kyllä todella suklainen.
PoistaSuklaa ja puolukka yhdessä, mmmm....
VastaaPoistaNo niinpä! Mun makuun toimii sekä tumma että valkoinen suklaa.
PoistaCreme brulee on ihanaa! Tykkään eniten ihan alkuperäisestä versiosta, mutta aina silloin tällöin on hauska maistella eri makuja. Tässä sun annoksessa on hauskat maut - tumma suklaa ja tilli, pitää kokeilla! :)
VastaaPoistaMä en oo ihan varma tykkäänkö eniten originaalista vai kookos-rommista. Mut yhtä kaikki, ihana jälkkäri!
PoistaSuklaabrulee, mutta ilman tilliä, kiitos :-)
VastaaPoistaMä en ees tiiä miks, mutta mä vaan oon niin ihastunut tuohon yhdistelmään. 😄
PoistaTäällä taas mielenkiintoista kokeilevaa keittiötä! Creme brulee on ihanaa, suklaisena varmaan vielä parempaa. Tuo tilli kyllä (taas) mietityttää :)
VastaaPoistaHeeei, ennakkoluulot sikseen! Eikä se kyllä oo pelkkä suklaa ja tilli, vaan tuo kokonaisuus!
Poistaoh - onpahan kaunis ja herkun kuuloinen viritelmä <3
VastaaPoistaHerkkua kyllä. Hyyyyvin tuhtia sellaista. :-D
PoistaAh, mikä yhdistelmä. Puolukka ja suklaa on kyllä mahtipari. Ja vielä Creme bruleessa. <3
VastaaPoistaJoo, mä olen tämän ihanuuden tajunnut vasta hiljattain.
PoistaMielenkiintoinen lisäys tuo tilli. Suklaa ja puolukka kyllä toimii hienosti yhteen :)
VastaaPoistaMielenkiintoinen joo, mutta herkullinen.
PoistaRanskankerman ja valkosuklaan yhdistelmä on itselleni kyllä ihan uusi tuttavuus :)
VastaaPoistaVielä parempi kun viitsii vaahdottaa sen ranskankerman, tuo oli tuommonen kastike. Mut mä tykkään ranskankerman lievästä happamuudesta tässä.
Poista