perjantai 28. huhtikuuta 2017

Heppatartar, pistaasia, paahdettua sipulia ja tervasmetanaa

Kävin alkuviikosta syömässä Maarianhaminassa Kvarter5-ravintolassa. Kuvia ei annoksista tullut napsittua, mutta sanotaanpa vaikka, että ehdottomasti käymisen arvoinen paikka! Annoksissa oli hauskoja ja herkullisia pikku yksityiskohtia, jotka erottivat kyseisen ravintolan mistä tahansa hotellin raflasta. Aivan ihana. Kertakaikkiaan. No, alkuruoaksi söin siellä tartarpihvin, joka oli aivan kertakaikkisen ihana erikoisine lisukkeineen. Siitä sitten ideoimaan...


Heppatartar, paahdettua sipulia, pistaasia, balsamicosiirappia ja tervasmetanaa


Näin taannoin eräässä kaupassa tervasiirappia. Rakastan tervaa. Alun perin tänään piti grillata heppapihvit, mutta miksi suotta kun yhtä hyvin voi valmistaa tartarpihviä! Isompaan näpertelyyn ei nyt taivu, joten kaiken piti olla valmista tai lähes valmista. Siispä silppusin lihan, päälle pistaasipähkinää ja paahdettua sipulia (kyllä, sitä ihanaa rapsakkaa vehnässä pyöriteltyä ja friteerattua), tervasiirapilla ja suolalla maustettua smetanaa ja balsamicosiirappia. Huomatkaa kaunis remonttielämän kattaus...

Mutta mutta... Olen myyty. Tervasmetana toimii ihanasti hepan kanssa. Sipulit antaa ihanaa rakennetta eikä suolaiset pistaasitkaan hullumpia ole. Ihan The Juttu tässä annoksessa kuitenkin oli tuo tervasmetana. Se niin menee jatkoon, voin vaan kuvitella, miten ihanaa se olisi vaikka silakkapihvien kanssa. Jos sattuisi silakkapihveistä tykkäämään. 

10 kommenttia:

  1. Mä rakastan tartarpihviä, mutta en ole koskaan kokeillut sen valmistamista itse. Tervasmetana kuulostaa myös erittäin houkuttelevalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ehdottomasti kannattaa tehdä itse. Saa just niin suuren kuin haluaa. 😁

      Poista
  2. Täällä googlataan tervasmetanaa täysillä. Hyvin mielenkiintoista, pitääpä oikeasti kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä tiedä löytyykö googlettamalla mitään kun juuri juolahti mieleeni sellaista tehdä. Mut tervasiirappia, vähän suolaa ja smetanaa vaan!

      Poista
  3. Mä olen tullut siihen tulokseen, että vaikka on ollut hauska syödä kokeilevia tartarversioita, niin kuitenkin tartar on niin hyvää ihan basicina, ranskiksten ja vihersalaatin kera, että jätän tuunailut muille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, no enpäs ole ranskisten kanssa koskaan syönytkään!

      Poista
  4. tervasmetana, kuulostaa siltä, että pitää kokeilla. Tartarversi0t kyllä jyrää (ja jytää) nykyään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Eilen syötiin silakkapihvien kanssa.

      Poista
  5. Tartar on mun pitkäaikainen suosikki! Jos sitä löytyy ravintolan listalta, niin harvemmin jää tilaamatta. Parhaan tartarin oon syönyt Porvoon Meat Districtissa - oli mun makuun täydellinen kombo. Tervasmetana kuulostaa erittäin mielenkiintoiselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota Meat Districtiä on kehuttu, voisi olla paikka mun makuun. Ja tartar on kyllä aivan ihana, aina!

      Poista