lauantai 11. elokuuta 2018

Valkosipulivoilla täytetyt kanankoivet

Mökillä. Mökillä teen ruokaa pääasiassa savustamalla ja tänäänkin oli tarkoitus kertoa teille savustettujen kanankoipien ihanuudesta. Suhteellisen rapsakka tuuli kuitenkin aiheutti suunnitelmiin muutoksen, ei tällä tuulella arvaa savupönttöön tulia laittaa.Siitä sitten pikapikaa plan B, tarkastetaan mitä kaapeista löytyy ja sieltähän löytyi ainekset valkosipulivoilla täytettyihin kanankoipiin kasvispedillä.


Kuva ei tee ollenkaan oikeutta tälle herkulle. Tein maustevoin, johon tuli n. 75 g voita, kaksi yksikyntistä valkosipulia silputtuna, mustapippuria, paprikajauhetta ja cayennepippuria. Jääkaapissa oli eiliseltä muutama peruna, niiden lisäksi keitin porkkanaa ja kukkakaalia. Lisäksi löytyi reilu rasiallinen kirsikkatomaatteja.Paprika sopisi tähän erinomaisesti, jos sattuu olemaan. Laitoin kasvikset ison  uunivuoan pohjalle, ripottelin päälle mustapippuria, suolaa ja paprikajauhetta. Tein kanankoipiin viillot ja laitoin sisälle valkosipulivoita. Laitoin voita myös nahan alle ja hieroin sitä vielä pintaankin. Koko komeus sai olla uunissa hieman toista tuntia n. 200 asteessa niin, että nahasta tuli mukavan rapsakka. Itse en kanan nahasta niin välitä, mutta puolisolle maistui rapea, valkosipulinen kanannahka. Kasvikset olivat hautuneet ihanan valkosipulisiksi ja liemi oli suorastaan pakko saada tuulensuojaan paahdetun leivän avulla.

Ihanasti tuossa toimisi myös riisipeti. Kasviksia ja riisiä. Valkosipulivoinen liemi imeytyisi ihanasti riisiin... Joo. Kyllä, kiitos. Kokeiluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti