torstai 1. joulukuuta 2016

Piparjuuririsotto bresaolalla


Sellainen sunnuntailounas viime sunnuntaina. Jääkaapin tyhjentelyä, siis. Kaapissa oli juomatonta valkoviiniä avatussa pullossa. Siellä oli pikkuisen Lidlin bresaolaa ja siellä oli avattu purkki Lidlin Crefee-piparjuurijuustoa. Sitä en ymmärrä, miten kaksi jälkimmäistä on jäänyt tuhoamatta kerta-aukaisulla. Tarve oli saada yhdelle hengelle lounas. 

Mutta aloitetaan siitä, mitä on bresaola? No sehän on ilmakuivattua härkää. Ei niin suolaista kuin ilmakuivattu kinkku ja jotenkin mun makuun raikkaamman makuista. Herkullista. Tähän risottoon sopisi yhtä hyvin kylmäsavustettu härkä tai heppa. 

Aloitin paahtamalla risottoriisiä hetken pannulla ilman rasvaa. Perään iso klöntti voita ja silputtu salottisipuli kuullottumaan. Sekoittelin keitostani koko ajan. Sitten aloin pikku hiljaa lisäillä valkoviiniä, samalla ankarasti risotonalkua vatkaillen. Ihanasti näki risoton kermaisuuden. Lisää valkoviiniä aina kun edelliset oli imeytyneet. Lisäsin vajaa puolet kasvisliemifondikupista ja maustoin mustapippurilla. Lopulta nesteestä varmaan puolet oli valkoviiniä, loppu sitten kiehuvan kuumaa vettä. Kaikkiaan kypsennysaika oli ehkä n. 17 minuuttia niin, että selkeästi risottoon jäi kunnon purutuntuma. Lopuksi lisäsin puoli purkkia piparjuurijuustoa ja sekoitin vielä. Annokseen päälle revityt bresaolaviipaleet ja vihreäksi herneenversoja. Ihan kertakaikkiaan herkullista!

4 kommenttia:

  1. Oi, rakastan bresaolaa! Just vasta käytiin hamstraamassa paketti tuota samaa bresaolaa mutta voin vaikka veikata, että se häviää kertaistumalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin se yleensä katoaa. Nyt oli salaperäisesti jäänyt sopivasti risottoa varten.

      Poista
  2. Kai sä olit itte se 1 henki? Ihanaa lounashemmottelua!

    VastaaPoista