No mutta ruokaan. En ole aiemmin moista kastiketta tehnyt, mutta mulla on pitkään ollut päähänpinttymä, että paahdettu paprika ja paahdettu valkosipuli on yhdistelmä, jonka on pakko olla hyvää. Mä suosittelen moneenkin kohtaan valkosipulin paahtamista, se pehmentää ja miedontaa ja syventää ja tekee vaikka mitä taikoja valkosipulin maulle. Mä rakastan makeita kastikkeita, joten sokeriahan tähänkin lurahti. Tarkoitus on tarjoilla tätä lohen kanssa, mutta tällä kertaa kokeilueväs oli kampasimpukka. Kampasimpukat vain paistoin pannulla pari minuuttia/puoli ja tarjoilin tuoreen patongin päällä, annokseen vielä ripaus mustaa suolaa.
No mutta se kastike. Tarvitset tällaisia aineita:
2 punaista paprikaa
2 isoa tai kolme keskikokoista yksikyntistä valkosipulia
n. 0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
savupaprikajauhetta
chilijauhetta
ruokosokeria (laitoin ehkä n. 2 rkl)
loraus valkoviinietikkaa
Laitoin uunin 220 asteeseen, grillille. Lohkoin paprikat ja laitoin uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Leikkasin valkosipulien kuoreen viillon (suosittelen lämpimästi, tuollainen valkosipuli aiheuttaa melko sotkun räjähtäessään uuniin) ja laitoin samalle pellille. Valkosipuleita paahdoin n. 20 min, kunnes olivat pehmeitä. Paprikat saivat muhia uunissa hieman pidempään niin kauan, että kuoret on lähes kauttaaltaan mustia. Kyllä, ne todellakin saavat mustua ihan pikimustiksi. Valkosipulista lähtee kuori helposti, paprikat laitoin pakastepussiin ja pussin suu kiinni. Kun paprikat ovat jäähtyneet, niistä irtoaa kuori ihan vaan käsin nyppäämällä. Laitoin kaikki aineet samaan astiaan ja suristelin sauvasekoittimella niin, että kastike oli melkein sileää. Se nyt on makuasia, haluaako jättää sattumia vai haluaako täysin sileää kastiketta. Mausteita voi lisäillä maun mukaan, voi tehdä miedompaa tai maun mukaan tulisempaa.
Tämän kastikkeen voi hyvin tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, se vaan maustuu odotellessaan jääkaapissa. Riskinä toki on, että se häviää. Tästä annoksesta ei paljoa jäänyt seuraavaa päivää odottamaan... Lienee viisainta tehdä ensi perjantaina tuplasatsi. Vähintään.
Paprikakastike kuulostaa tosi hyvältä. Sopii varmasti monen ruoan lisäkkeeksi!
VastaaPoistaPitääpä laittaa resepti korvan taakse!
-Heidi
No ainakin broileri tulee heti mieleen tämän pariksi. Ja grillivartaat. Ja ja ja...
PoistaKuulostaa tosiaan ihan mielettömän hyvältä soossilta! Paahdetut asiat on vaan <3
VastaaPoistaNo paahdetut asiat on! Erityisesti valkosipulille paahtaminen tekee ihmeitä. Se maku vaan pehmenee ja pyöristyy ja se vaan on ihanaa!
PoistaPaahdettu paprika is true love ja sitä voi laittaa melkein mihin vaan, kuten myös valkosipulia. Nam!
VastaaPoistaNo kyllä näin on. Erityisesti valkosipuli on mun suuri rakkaus.
PoistaPaahdettu paprika ja valkosipuli - totta kai se on hyvää :-)
VastaaPoistaVähän vielä suolaa ja sokeria ja chiliä. Yksinkertaisuudessaan ihanaa.
PoistaKuulostaa herkulliselta! Mä tykkään myös paahdetuista asioista, joista valkosipuli on kyllä yksi parhaista!
VastaaPoistaSe on. Paahdetulla valkosipulilla maustettu majoneesikin on ihan loistavaa.
Poista