sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Täytettyä mustekalaa

No nyt on. Löysin tuossa taannoin ihanan reseptin täydellisen murealle mustekalalle. Jo silloin tuli hinku täyttää nämä mustekalat ja tänään sitten kokeilin.



Eli, mulla oli mustekalan jotain osaa kolme kappaletta. Ostin sen Disa's Fishin pakastealtaasta nimellä "mustekalan lihaa". Oletan, että tää on samaa osaa, josta mustekalarenkaat tehdään, päätä vissiin? Keitin mustekaloja vedessä, joka oli maustettu chilillä, suolalla valkosipulilla ja reilulla lorauksella valkoviinietikkaa. Kun kalat oli kiehuneet kolmisen tuntia, laitoin ne vielä marinadiin, jossa oli oliiviöljyä, sitruunamehua ja valkoviinietikkaa.  Sitten täyte:

n. 1,5 dl risottoriisiä
loraus sitruunamehua
kolme tomaattia
1-2 yksikyntistä valkosipulia
parin sentin pala tuoretta, keskivahvaa chiliä (kuivattukin käy, tietty)
mustapippuria
pieni kourallinen tuoretta tilliä silputtuna
paketti fetajuustoa
vettä
tilkka öljyä
suolaa

Kalttaa tomaatit eli tee tomaatteihin ristiviilto ja uita kiehuvassa vedessä puolisen minuuttia, kunnes kuoret irtoilee. Kuori tomaatit, poista kannat ja pilko. Silppua valkosipuli ja chili. Kuullota chili ja valkosipuli, lisää riisi. Sekoittele hetki. Lisää reilu töräys sitruunamehua ja sen jälkeen kuumaa vettä kauhallinen kerrallaan. Sekoita tässä vaiheessa seosta voimakkaasti koko ajan, tämä valmistetaan aika lailla risoton tapaan. Lisää tomaatit, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vettä aina kauhallinen kerrallaan, kunnes mössö on melkein kypsää. Tämä vie vartin-parikymmentä minuuttia.  Kun risotontapainen on melkein kypsää, lisää silputtu tilli ja lopuksi n. kaksi kolmasosaa fetajuustosta.

Öljyä uunivuoka. Täytä mustekalat mössöllä. Itse leikkasin mustekalojen avonaisesta päästä pienen siivun pois, kun ne oli hieman pussimaisia. Tämä helpotti täytteen lappamista mustekalojen sisään. Lopun täytteen lapoin vuoan pohjalle. Päälle mustekalat ja pintaan loppu feta. Käytä uunissa grillivastuksen alla n. parissasadassa asteessa 10-15 minuuttia. Koristele vielä tillillä ja nauti.

Makumaailma meni vahvasti Välimeren suuntaan. Täyte oli raikasta ja suolaista ja kaiken kaikkiaan ihanaa. Ihan varmasti teen toiste! Vielä kun olisi ollut rapeakuorista leipää ja oliiviöljyä. Mahtavan helppo herkku!


10 kommenttia:

  1. Oi, mä en ole ikinä tehnyt itse mustakalaa, mutta rakastan sitä. Etenkin ulkomailla tilaan aina pulpoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli oikeastaan tosi helppoa. Kannattaa kokeilla.

      Poista
  2. Ooh. Jos söisin kalaa, kokeilisin ehdottomasti näitä, koska mustekala on kiehtonut pitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kalan syömättömyys kyllä vähän rajoittaa.

      Poista
  3. Ei olekkaan tullut hetkiin tehtyä mustekalaa. Tuli heti paellahimo ja sitä mustekalaa. Josko viikonloppuna...

    VastaaPoista
  4. Ostin kerran aasialaisesta marketista pakastettua mustekalaa mutta kun ekalla kokkailukerralla hoksasin sen olleen umpijäässä jo kaksi vuotta, jäi paketista yli puolet lopulta käyttämättä. Mut ehkä annan pakastemustekalalle vielä tilaisuuden, eipä täälpäin palloa sitä tuoreenakaan juuri näy ja rakastan mustekalaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No yyyh.... Ei ehkä ihan parhaimmillaan. Mut anna ihmeessä toinen tilaisuus.

      Poista
  5. Mä sain kerran mustekalaa ja en uskaltanut tehdä siitä mitään. Annoin anopille.
    Mutta siis pitkä keittoaika ilmeisesti on se A ja O?

    VastaaPoista