sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Halloweenin ihmeitä


Yksi vuoden odotetuimmista juhlista, ainakin jos lapselta kysyy. Meillä on jo useamman vuoden ollut halloweenperinne muutaman ystävän kanssa. Jonain suunnilleen ajankohtaan sopivana viikonloppuna kokoonnutaan yhden ystävän luo herkuttelemaan ja hulluttelemaan. Jotain juhlasta kertoo se, että oma lapsi odottaa halloweeneja suunnilleen yhtä paljon kuin joulua... 

Tänä vuonna juhlapäiväksi valikoitui perjantai, joka asetti omat haasteensa suunnitteluun ja valmisteluun. Jokainen tuo ja valmistelee oman osuutensa, kuvagooglettelu alkaa jo hyvissä ajoin, menu lyödään lukkoon ja siitä se lähtee. Välillä tuntuu, että homma meinaa hieman karata käsistä. Tänä vuonna mun piti tehdä hirviömacaroneja, perinteiset muffinit ja kun ystävän puoliso tekee maailman parasta kylmäsavulohta ja sitä haluttiin hyödyntää, halusin tehdä myös sushihenkisen kakun. Lisäksi ex tempore tein vielä vihreän savuheppa-pastasalaatin. Muina tarjottavina oli kissan luuranko, mutaa, popparia ja karkkia, sormihodareita ja hieman verta. 






Macaronit oli oma tarinansa. Ei mennyt ihan putkeen ne. Ei. Siispä söimme sellaisia... mantelikikkareita, joille lapset askartelivat silmät. Juuh. No entäs perinteiset muffinit. Leipoja vaihtelee, reseptin perusta on aina sama. Tänä vuonna nakitin homman lapselle, joka halusi tehdä valkosuklaamuffineja. Mä höselsin macaronien parissa ja kun lapsi kysäisi, että mitäs öljyä tänne laitetaan niin... oikeasti mä vaan sanoin, että laita mitä siellä on. No siellä oli oliiviöljyä. Oliiviöljyä muffareihin. Voi elämän kevät. Siispä perjantaina töiden jälkeen leivottiin uusi satsi muffareita. Tänä vuonna lapset saivat koristella muffarit, kuorrutteena oli värjätty voi-sulatejuusto-tomusokerikuorrutus. Hienoja örkkejä. Yhdeltä jäi silmätkin uupumaan, mutta mitäpä pienistä...

Sushintapainen kakku on ollut mielessä pitkään. Nyt mä sen pääsin tekemään! Eli irtopohjavuokaan taputtelin ensin pohjalle sushiriisiä, päälle kerros viipaloitua kurkkua. Sitten vielä kerros ohueksi viipaloitua avocadoa ja ripaus sitruunamehua tummumista estämään. Koko komeus kuorrutettiin kylmäsavulohella ja koristeltiin kurkulla. Alkuperäinen idea oli tehdä halloween-kurpitsan näköinen naama, mutta kun unohtui mustien koristematskujen hankinta niin suunnitelma muuttui. Melkoisen creepy oli tämäkin yksilö. Lisukkeena oli hillottua inkivääriä ja vihreäksi värjättyä wasabimajoneesia. 
Hillottu inkivääri on silputtua inkivääriä, chiliä, soijakastiketta ja ruskeaa sokeria keiteltynä siirappimaiseksi. Herkkua vaikka minkä kanssa. 


Lapsille oli ohjelmassa vielä mörköpolku ja Hotel Transylvania. Kaikenlaisia hiippareita löytyi kylppärin nurkasta. Ja myöhemmin lapset vielä järjesti meille mörköpolun, kohtalaisen pelottavia lapsosia meillä. Ihana jokavuotinen perinne. 







32 kommenttia:

  1. Juhlaperinteet ovat ihania ja halloween tosi otollinen teema :-)
    Aikas pelottavia tarjottavia ja vieraita teillä on ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää kyllä on kiva aina tässä ankean ja pimeän syksyn keskellä suunnitella juhlia! Kohtahan sitä voi alkaa jo joulua miettiä.

      Poista
  2. Hui! Mä oon niin nössö että oisin varmaan ollut teidän juhlissa ihan kauhuissani!
    Mä en tykkää yleensä sushista mutta tuo kakkuversio kuulostaa sellaiselta mitä itsekin söisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No täytyy myöntää, että lasten tekemällä mörköpolulla oikeasti säikähdin, kun vaatteista kasatuksi kuulemani naamioitu raato yhtäkkiä nousikin istumaan. :-D Ja hei, tuo sushikakku oli kyllä ihana. Kylmäsavulohi toki vie aitoutta, mutta on ainakin mun makuun tosi hyvää. Eikä lisukkeetkaan olleet ihan autenttiset, mutta herkulliset kyllä!

      Poista
  3. Huikeat teemajuhlat! Toivon niin kovasti että tuo meidän taaperoinenkin innostuu näistä keittiöleikeistä. Apukokki/leipuri olisi tervetullut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun lapsen kiinnostus vaihtelee suuresti. Mutta asia, josta mä olen äärettömän ylpeä ja iloinen on se, että hänkään ei juuri reseptejä käytä! Leivonnassa juu jotain vähän sinne päin. Ja hän tuntee mittayksiköt "loraus, töräys ja vähän".

      Poista
  4. Halloween on niin karmivan kiva lisä syksyn pimeyteen! Minullakin on blogissa jo kamala määrä erilaisia halloweenin resepti ja juhlaideoita! Happy Halloween!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No noita sun ihania macaroneja katselin. Lopputulemana mantelikikkareita. Alan hieman harkita, pitäskö ostaa ees se desimitta.. Vaaka olis jo liioittelua. :-D

      Poista
  5. Tyylikkäitä halloween tarjoiluja ja koristeluita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emmää tyylistä tiiä, mutta hauskaa on aina! Etenkin kun noi suunnitellaan ja tehdään lasten kanssa yhdessä.

      Poista
  6. Nyt jäi kiinnostamaan että mikä se kissan luuranko oli..? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kauhee! No eipä sitä tuosta kuvasta kyllä erota, vaikka ei se muutenkaan niin autenttinen ollut. :-D Se on tuo kasvishässäkkä, dippikulho on sen pää.

      Poista
  7. uuh, näin ex-hoitsuna noi ruiskut sai kieltämättä vähän väristyksiä aikaiseksi...

    VastaaPoista
  8. Olemme viettäneet halloweenia jo melkein 20 vuotta, hauska teemajuhla. Tosin meillä on nykyän aika pelotonta menoa, ettei lasten yöunet karkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mut lasten kasvaessa niitä voi pelotella lisäääää!!

      Poista
  9. Kuulostaa herkullisilta teidän eväät. Meilläkin halloweenia vietetään, mutta ehkä vähän silleen syksyisen kurpitsajuhlan ja halloween sekoituksena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä vietetään oikeastaan ihan minä vaan. Kunhan saa synkkänä vuodenaikana suunnitella ja juhlia!

      Poista
  10. Hirveä tuo ötökkä tuolla kakussa. Katsoin ensin oikeaksi, yyh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi on ihan tosi ällöjä. Joku vuosi sitten kai BR:stä hankittiin hirmu läjät kaikkia öttiäisiä.

      Poista
  11. Ihan kaipaan noita hurjia aikoja! :)

    VastaaPoista
  12. Siis tuo sushikakkuhan on aivan nerokas!!! Todella creepy :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi oli kyllä helppo ja nopea tapa saada kasaan kaikki olennainen! Ja tietty vois laittaa kerroksia lisää, vaikka sitä levääkin jos siitä tykkää.

      Poista
  13. Mun on pakko sanoa, että mä en ymmärrä näitä Halloween-ruokia yhtään. En sitten yhtään. Oon kai ihan tylsä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei taida tylsyydellä olla mitään tekoa asian kanssa. Meilläkin tää alkoi ihan lasten viihdyttämisestä. Nyt taisi olla viides vuosi ja enää en ole ihan varma kuka nauttii eniten. :-D Mut ei kaikkien tarvii innostua samoista jutuista.

      Poista
  14. Musta oliiviöljy muffinsseissa kuulosti just hyvältä :D Onpa teillä ollut hauskat juhlat ja hurjat tarjottavat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No itse asiassa sitten sunnuntaina lapsi maistoi yhden oliiviöljymuffarin kun olin kuitenkin ne jääkaappiin unohtanut. Ja kas, ne olikin kuulemma ihan hyviä. Lämpiminä vaan se oliiviöljyn maku puski aivan liian vahvasti läpi. :-)

      Poista
  15. Aikamoista.
    Minä en ole oikein päässyt halloween-imuun :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mut tuohon on imaissut just se jonkun kivan jutun suunnittelu kun jouluun on vielä liikaa aikaa ja märkää ja pimeää ja synkkää.

      Poista
  16. Mä aina etsin mahdollisimman helppoa toteutettavaa. Nuo sormihodarit on aivan pop!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me välillä hifistellään enempi, just jos pippalot on lauantaina niin siinä on aikaa paremmin. Mut nyt mentiin aika lailla siitä, mistä aita on matalin. Menoa se ei haitannut yhtään, hauskaa oli ja se on pääasia!

      Poista