keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Nopea tortillapizza



Okei, okei, toi kuva lupaa jotain vähän hämmentävää... Mutta hei, pizzahan on superherkkua. Ihanaa, venyvää juustoa, herkullisia täytteitä. Jokaiselle oman maun mukaan. Mut mitäs sitten kun on niin nälkä, että kärsivällisyys on pyöreä nolla ja eniten kiukuttaa kaikki? Ei hätää, apuun tulee tortillapizza. Kyllä, tortillaletuista tulee varsin kelvollinen pizzapohja ja niin epäpizzaa kuin se onkin, niin reunoista tulee superherkullisia! 

Ja nyt siis oikaistaan. Tehdään asiat supernopeasti. Uuni päälle n. 200 asteeseen. Sitten hommiin, letut pellille leivinpaperin päälle. Kastikkeeksi sopii vallan hyvin tomaattipyre, jota hieman ohennetaan vedellä ja maustetaan suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Jos siis tomaattikastikkeen haluaa. Kuvan lettusessa sitä ei ole. Soossi tortilloille, päälle kaikkea mitä kaapista sattuu löytymään, juustoraaste pintaan ja ehkä tässä kohtaa uuni alkaa olla melko lailla valmis. Nää ei oikeasti tarvii uunissa montaa minuuttia, 4-5 minuuttia on hyvä. Ja ei kun ääntä kohti. 

Mutta sitten... tää mun herkkupizza. Tehtiin viikonloppuna pizzaa ihan ajan kanssa ja kun homma oli valmis, sit mun mieleeni juolahti suolakurkun, smetanan ja hunajan täydellinen yhdistelmä. Miksi miksi en tajunnut laittaa sitä pizzaan? No, nyt korjasin tilanteen. Ei tomaattikastiketta lainkaan. Smetanaa, reilusti smetanaa. Päälle hyviä suolakurkkuviipaleita (Myrttisen valkosipulisuolakurkut on parhaita) ja hunajaa. Sitten vielä juustoraastetta ja koko komeuden kruunasi päälle rouhittu mustapippuri. Ihana suolaisen ja makean yhdistelmä, smetanan pehmeys, juuston rasvaisuus... Mä niin teen tätä toistekin!

9 kommenttia:

  1. Juurikin näin! Meillä näitä tehdään välillä pikalounaaksi tai vaikka koulun jälkeen välipalaksi. Pienemmätkin taitavat näiden teon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Nää on ihan loistavia. Ja vihdoin ja viimein tajusin, että avatun lettupussin voi laittaa pakkaseen ja sieltä nappasta aina tarvittavan määrän.

      Poista
  2. Smetanaa ja suolakurkkua olen syönytkin pizzassa, mutta hunajaa en koskaan. Varmasti hyvää! ja tortillat ovat juuri sopivaa pikapizzaruokaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos vaan suolaisen ja makean yhdistelmästä tykkää, niin suosittelen kokeilemaan. Tähän vielä toi mustapippuri sopi kuin nenä päähän.

      Poista
  3. Smetana-hunaja-myrttispizza LUUUUUURPSSSSSS <3

    Tortillalätyt pizzapohjana on meillä krapula-aamujen pelastus. Yleensä rikon siihen vielä munan päälle :)

    VastaaPoista
  4. Tortilloista en olekaan koskaan pikapitsaa tehnyt, kiva idea. Ruisleivästä kylläkin.

    VastaaPoista
  5. Nopeus on aina välillä todella tarpeellinen valttikortti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä. Kun on puoli tuntia aikaa ruokkia lapsi ja ulkoiluttaa koira, niin todellakin, nopeus ja helppous on valttia...

      Poista