sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Pikkuherkkuja Helsingissä



Olipahan tosiaan loma. Kaikenlaista isompaa ja pientä. Pikku remppapuuhat on rentouttavaa ja piristävää, mutta jotenkin tuli sellainen olo, että kaipaa ihan oikeasti irtiottoa. Puoliso tuli torstaina työreissusta ja mä aloin vähän vihjata, että mitenkäs olis joku pikku päiväretki Helsinkiin. Järin innostuneelta tuo ei vaikuttanut ja kun mä vielä bongasin hyvin edullisen hotellitarjouksen, mä kysyin haluaako lapsi lähteä mun kanssa kaksistaan lauantaista sunnuntaihin Helsinkiin. Halushan se. 





Lauantaina käytiin katsomassa Yayoi Kusaman näyttely HAMissa. Tykättiin kovasti, kun samalla katsottiin vielä Tove Janssonin näyttely, meillä vierähtikin museossa liki kolme tuntia. Hauskasti huomattiin, että vaikka Janssonin teokset ei muumeja ollutkaan, jotain samaa henkeä niissä oli. Lapsen mukaan ylempi taulu oli kuin elokuvasta Muumit Rivieralla ja totta, niihän tuo olikin. Alempi kuva oli Kusaman näyttelystä, pitkän aikaa vaan istuttiin ja tuumattiin, mitä kaikkea kuvassa on. 


Yövyttiin Scandic Parkissa ja tässä vaiheessa iltaa nälkä alkoi olla melkomoinen. Hotellissa oli uima-allas ja olin luvannut viedä lapsen sinne iltauinnille, mutta kun oli nälkä. Toki iltapalaksi oltiin haalittu kaikkea herkkua, kuten meillä hotelliöinä on tapana, mutta ku... nälkä. Ei muuta kuin ravintolaan. Mä halusin tartarpihvin, lapselle lastenbuffet. Lasten buffa oli... noh. Edusti käsitystä siitä, mitä lapsille ravintoloissa usein syötetään. Pasta bolognesea ja sen sellaista, kasvistikkuja. Vissiin kai ihan ok. Mun tartarpihvini sitten... No mä sain siitä ehkä puolet. Se närpiäinen, joka ensin oli syönyt vatsansa täyteen buffasta, havaitsi raa'an lihan ja söi varmaan puolet mun annoksesta. Sipseistä en tiiä, en ees päässyt maistamaan. Keltuainen oli hieman kypsennetty, liha ihan hyvää, lisukkeet oli jemmattu lihan alle ja olivat ihan perus. Mun makuuni ihan ok tartar, lapsi tykkäsi tosi kovasti. 

Iltauinti oli... iltauinti. Ensinnäkin saunatilat oli tupaten täynnä. No sille nyt ei tietty voi mitään. Toisekseen, saunasta oli iso ikkuna pesutiloihin ja siitä iso ikkuna suoraan ulos. Ihanaa, voi saunoessa katsella yhdeksännestä kerroksesta maisemia? No muuten kyllä, mutta siinä välissä oli tosiaan ne pesutilat ja kaksi pesutilojen kolmesta suihkusta. Kovin kiusallinen sijoituspaikka suihkuille, in my opinion. Kevyt suunnittelumoka, harvempi kai tykkää suihkutella siinä saunojien näyteikkunassa? Vesi uima-altaassa oli jääkylmää tai mä liian väsynyt, en tiiä. Äkkiä takas huoneeseen, kiitos. Ja iltapalan kimppuun. Stockalta kaikkia ihanuuksia, vähän jälkkäriä, pari viipaletta kylmäsavulohta, sweet chili-ravunpyrstöjä. Pikku herkkuja. 



Taidehallissa sitten on Niki de Saint Phallen näyttely. Kaveri sitä suositteli ja tykättiin. Tykättiin kovasti. Italiassa on kyseisen taiteilijat tarot-puisto ja mun mielestä tää olis hyvän viinin ja ruoan lisäksi ihan pätevä syy lähteä Italiaan, Toscanaan. Oli kyllä tosi wau-kokemus. Tykättiin tosi kovasti. Kulttuuripläjäyksen jälkeen ohjelmassa oli vielä muutama tunti ankaraa shoppailua. Välillä käytiin hieman tankkaamassa, paikaksi valikoitui Italo Forumissa. 


Mä otin lasillisen kuohuvaa ja alkuruoista Salsiccia di Vitellon. Eli vasikanliha-pistaasimakkaraa, hasselpähkinätapenadea, viikunaa, kaprista ja ciabattaa. Annos oli ihan maukas ja pieneen nälkään oikein riittävä kun lisäksi nappasi palasen lapsen pizzasta. Ketjupaikaksi ihan hyvä, lastenlistan pizza oli mun makuun ihan hyvä ja pieneen nälkään olisi riittävä aikuisellekin. Vallan hyvä valinta shoppailureissun tankkaukseen. Ei tietenkään mitään tajunnanräjäyttävää kulinaristista elämystä, mutta täytti odotukset vallan mainiosti. 


37 kommenttia:

  1. Minilomat ovat niin mukavia. Yhden yön hotellireissu toimii hyvin mukavana irtiottona arjesta ja kivana rentoutumisena :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä. Erityisesti kun ihan liikaa tuon lapsen kanssa on aikatauluja ja kiirekiirettä ja tee sitä tee tätä eikä ikinä aikaa pysähtyä. Ei tee ollenkaan huonoa istua varttia maalauksen edessä ja miettiä yhdessä, mitä näkee.

      Poista
  2. Minilomat tekee hyvää aina välillä. Kivaa tekemistä, olemista ja hyvää syötävää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Ikinä ei pidä vähätellä hyvää syötävää. Etenkään hotellihuoneessa illalla syötävää hyvää syötävää.

      Poista
  3. Ihanan kuuloinen miniloma teillä. Ne tekee kyllä todella hyvää silloin tällöin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä. Tehokkaampi rentouttaja kuin muuten koko lomaviikko.

      Poista
  4. Tuo iltapala huoneessa erilaisine herkkuineen toi mieleeni ihania muistoja eräältä Pariisin reissulta. Herkkupiknik omassa hotellihuoneessa kaupungin ruokakauppojen tarjonnasta on mahtava tapa relata.

    VastaaPoista
  5. Jep. Siinä vaiheessa kun jalat on muussina ja haluaa vaan olla rennosti yöpukusillaan. Erinomaista.

    VastaaPoista
  6. Olen ilmeisesti menettänyt jotain, kun en ole koskaan viettänyt iltapiknikiä hotellihuoneessa. Yleensä on käyty syömässä hyvin ja huoneessa on odottanut kenties vähän suklaata. Pitää kokeilla joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olet kyllä! :-D Viime vuonna oltiin Tanskassa reissussa ja kun annoin lapsen valita päivällispaikan, hän halus hotellipiknikille. Ihan parasta.

      Poista
  7. Juuri minilomalta palanneelta, iso peukku niille. Piristää arkea kummasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tekee. Ei sitä isoa irtiottoa tarvii niin on taas enempi virtaa.

      Poista
  8. Itsekin minilomaa kaipaillessa... Noh jouluna sitten pikku hengähdystauko stressaavista opinnoista :D Tulin lähes huomattavan kateelliseksi tällaisesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mut joulu. Ylläri tuli jouluruoat mieleen ja se ihana rentous. Muutama päivä ilman isompia velvollisuuksia.

      Poista
  9. Mukavan kuuloinen loma! Ja onneksi vielä kunnon ruokaakin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmmm.... voiko olla mukavaa lomaa ilman hyvää ruokaa? :-D

      Poista
    2. Hmmmm.... voiko olla mukavaa lomaa ilman hyvää ruokaa? :-D

      Poista
  10. Oih, miniloma tulis niin tarpeeseen täälläkin!

    VastaaPoista
  11. Meillä on viikonloppuna miehen kanssa mini miniloma... eli lapset jäävät illalla isovanhemmille ja me painelemme syömään ja hotelliin. Tosin ei Helsingissä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei sekään ole pöllömpi vaihtoehto. Kyllä treffeille on hyvä päästä!

      Poista
  12. Onpa teillä ollut erinomainen taidenäyttelykattaus tällä reissulla! Taideopelta kymmenen pistettä ja papukaijamerkki! (en ole itse vielä(kään) suoritutunut Kusamaan...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä. Ja mun mielestä on älyttömän siistiä, että mä saan oman lapseni seuraksi näihin!

      Poista
  13. Tuolla Toven työn alakulmassa kurkistelee Nipsun esimuoto <3

    VastaaPoista
  14. Lasten kanssa suosittelen vierailemaan myös Helsingin Kaupunginmuseossa (vaikkei helsinkiläinen olisikaan), se on tilanakin jotenkin tosi ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota on myös suositeltu! Ehkä seuraavalla minilomalla, sen verran monelta oon suosituksia kuullut.

      Poista
  15. Minilomat on niin ihania! Pitäisi itsekin tehdä vaikka omassa kotikaupungissa pieni irtiotto ja leikkiä turistia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Joskus kun on ollut ulkopaikkakuntalaisia vieraita, saa ihan eri perspektiiviä omaan kotikylään. Ja joskus jopa ihan omallakin porukalla leikitään turisteja!

      Poista
  16. nimenomaan hotellin ja niiden aamiaisten vuoksi minilomailen sellaisessa tälläkin hetkellä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä. Hotelliaamiaiset vaan on. Ihanaa kun ei tarvii itse tehdä.

      Poista
  17. Yövytään useimmiten airbnb-asunnoissa just sen takia kun koen jotenkin hotellit hankaliksi lasten kanssa. Ovat tottuneet syömään runsaan iltapalan, puurot sun muut. Asunnossa se on niin helppoa ja kodinomaista. Mutta kai sitä hotellissa jonkun pikapuuron voisi kehittää :D Helsinki on kyllä huippukohde perhelomallekin, täällä on paljon tekemistä pienillekin :) Harmittaa vain nuo stereotyyppiset "lasten buffat ja annokset". Aika monessa paikassa saa onneksi puolikkaitakin annoksia listalta. Tai sitten otetaan kahdelle lapselle yksi aikuisen annos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän ipanainen ei oo puuroa syönyt kotona kai yhden ikävuoden jälkeen, joten silleen on ollut tosi helppoa aina vaan ostaa jotain. Mut tokihan se niin on, että kyllä tuollaisen yhdeksänvuotiaan vonkaleen kanssa näissä reissuissa on jo ihan eri twisti kuin vaikka kolme-neljävuotiaan kanssa. Mä en oo koskaan airbnb-kämpässä ollut, ajatus houkuttaa mutta jotenkaan en oo uskaltautunut.

      Poista
  18. Olisipa hauskaa lähteä minilomalle Helsinkiin, täytyy toteuttaa sama idea ensi vuonna :)

    VastaaPoista
  19. Vastaukset
    1. No on. Ja joskus ajatellutkin, että pitäis useammin mennä muuallekin minilomailemaan. Mut Helsinki on vaan niin helppo.

      Poista